Trump og Thunberg kan møtes igjen

Leder for Verdens økonomiske forum, Klaus Schwab, mener at både Greta Thunberg og Donald Trump er nødvendige stemmer under konferansen. Tirsdag kan de støte på hverandre igjen.

VIL IKKE MØTE TRUMP: På tross av at klimaaktivist Greta Thunberg ikke ønsket å møte president Donald Trump under FN-møtene i New York, skjedde dette. Nå deles øyeblikket på Twitter i stor fart. Video: AP / Twitter Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Sist gang klimaaktivisten Greta Thunberg (17) var i samme rom som USAs president Donald Trump (73), vekket en video av opptrinnet oppsikt verden rundt.

Tirsdag kan de møtes igjen, når begge skal tale til Verdens økonomiske forum (WEF) i Davos. Der samles verdens politiske- og finansielle elite hvert år for å diskutere framtidsrettede løsninger.

Konferanseleder Klaus Schwab forteller til nyhetsbyrået AP at han synes at det er betryggende at både Thunberg og Trump kommer til Davos, og understreker at klima og miljø vil være et hovedtema under konferansen.

Som følge av et år hvor vi har sett ekstremvær verden rundt, samt opplevd det nest varmeste året som er blitt målt, og avsluttet det varmeste tiåret som er blitt målt, anser WEF klimautfordringer som en av de viktigste langsiktige truslene mot den globale økonomien.

Dette markerer et skifte fra tidligere år, hvor teknologiens utvikling har vært det hovedsakelige temaet.

- Nødvendige stemmer

Til tross for Trump og Thunbergs motsetninger, mener Schwab at begge er nødvendige stemmer: Trump i lys av sin rolle på verdensscenen, og Thunberg for sitt klimaengasjement.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer