Trump Organization

Trump raser etter siktelse

– En heksejakt, sier den tidligere presidenten.

SIKTET: Finansdirektør i Trump Organization, Allen Weisselberg forlater retten i New York torsdag etter en høring. Foto: Brendan McDermid / Reuters / NTB
SIKTET: Finansdirektør i Trump Organization, Allen Weisselberg forlater retten i New York torsdag etter en høring. Foto: Brendan McDermid / Reuters / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Finansdirektør Allen Weisselberg og advokatene i Trump Organization erklærer seg ikke skyldig, etter at selskapet tidligere torsdag ble siktet på en rekke punkter. Siktelsen omfatter bedrageri, tyveri og skattesvindel.

Tidligere president Donald Trump er selv ikke siktet.

Saken er knyttet til urapporterte goder gitt til ledere og andre ansatte om mulig bruk av leiligheter, biler og betaling av skolepenger.

Weisselberg meldte seg for myndighetene og ble sett gående til rettslokalene på Manhattan torsdag morgen med advokaten sin.

- Han vil kjempe mot disse anklagene i retten, sa advokatene hans, Mary Mulligan og Bryan Skarlatos, tidligere torsdag.

Overlot selskapet

Dette er den første siktelsen som blir tatt ut av statsadvokaten på Manhattan etter tre år med undersøkelser rettet mot tidligere president Donald Trumps selskap.

Trump overlot kontrollen av selskapet til Weisselberg og sønnene Donald Trump Jr. og Eric Trump da han ble president.

Trump Organization har sagt i en uttalelse at Weisselberg blir brukt som en brikke i et spill for å sverte den tidligere presidenten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.