Trump raser etter skattebombe

En over tre år lang dragkamp er over: Donald Trumps skattemeldinger er offentliggjort.

IRRITERT: Donald Trump måtte gi tapt i sin over tre år lange kamp mot Kongressen. I dag ble skattemeldingene hans offentliggjort. Foto: REUTERS / David 'Dee' Delgado / NTB
IRRITERT: Donald Trump måtte gi tapt i sin over tre år lange kamp mot Kongressen. I dag ble skattemeldingene hans offentliggjort. Foto: REUTERS / David 'Dee' Delgado / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Demokratene skulle aldri ha gjort det. De bruker alt som våpen, men husk at det er en farlig vei som går i begge retninger, sier Donald Trump i en uttalelse, ifølge CNN-journalisten Kristen Holmes.

Uttalelsen kommer i kjølvannet av at Representantenes hus i dag har offentliggjort Donald Trumps skattemeldinger fra 2015 til 2020, etter en årelang kamp mellom presidenten og Kongressen, skriver Reuters.

Motstandere

Donald Trump og republikanerne har vært sterke motstandere av å offentliggjøre disse tallene. En president er ikke juridisk forpliktet til å offentliggjøre dem, men det har vært en sedvane som går flere tiår tilbake.

Likevel har republikanerne ment at det setter en dårlig presedens at Kongressen kan offentliggjøre en borgers skattemelding.

I en videouttalelse toner likevel Trump ned betydningen av skattemeldingene.

- Selv om disse skattemeldingene inneholder relativt lite informasjon, og ikke informasjon de fleste vil skjønne - de er ekstremt komplekse - så er de radikale demokratenes oppførsel en skam for Kongressen, sier Trump, ifølge Reuters.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.