Trump raser etter skattebombe

En over tre år lang dragkamp er over: Donald Trumps skattemeldinger er offentliggjort.

IRRITERT: Donald Trump måtte gi tapt i sin over tre år lange kamp mot Kongressen. I dag ble skattemeldingene hans offentliggjort. Foto: REUTERS / David 'Dee' Delgado / NTB
IRRITERT: Donald Trump måtte gi tapt i sin over tre år lange kamp mot Kongressen. I dag ble skattemeldingene hans offentliggjort. Foto: REUTERS / David 'Dee' Delgado / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Demokratene skulle aldri ha gjort det. De bruker alt som våpen, men husk at det er en farlig vei som går i begge retninger, sier Donald Trump i en uttalelse, ifølge CNN-journalisten Kristen Holmes.

Uttalelsen kommer i kjølvannet av at Representantenes hus i dag har offentliggjort Donald Trumps skattemeldinger fra 2015 til 2020, etter en årelang kamp mellom presidenten og Kongressen, skriver Reuters.

Motstandere

Donald Trump og republikanerne har vært sterke motstandere av å offentliggjøre disse tallene. En president er ikke juridisk forpliktet til å offentliggjøre dem, men det har vært en sedvane som går flere tiår tilbake.

Likevel har republikanerne ment at det setter en dårlig presedens at Kongressen kan offentliggjøre en borgers skattemelding.

I en videouttalelse toner likevel Trump ned betydningen av skattemeldingene.

- Selv om disse skattemeldingene inneholder relativt lite informasjon, og ikke informasjon de fleste vil skjønne - de er ekstremt komplekse - så er de radikale demokratenes oppførsel en skam for Kongressen, sier Trump, ifølge Reuters.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer