Trump saksøker niese og storavis

USAs tidligere president Donald Trump går til søksmål mot sin niese Mary Trump og New York Times for å ha samarbeidet for å få tak i skatteopplysninger.

SAKSØKER NIESA OG STORAVIS: Tidligere president Donald Trump. Foto: AP / NTB
SAKSØKER NIESA OG STORAVIS: Tidligere president Donald Trump. Foto: AP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Søksmålet er på 100 millioner dollar, om lag 868 millioner kroner. Det er levert inn i Dutchess fylke i delstaten New York.

I papirene står det at New York Times-journalistene Susanne Craig, David Barstow og Russ Buettner gjennomførte «et omfattende korstog for å få tilgang på Donald J. Trumps konfidensielle skatteopplysninger».

- De saksøkte bega seg ut på et lumsk komplott for å få tilgang på konfidensielle og høyt sensitive opplysninger som de utnyttet til sin egen fordel, og som et verktøy for å urettmessig legitimere publiserte artikler, står det i papirene.

Avisen fikk den høythengende Pulitzerprisen i 2019 for sitt dypdykk i Trump-familiens finanser som ifølge Pulitzer-juryen «avslørte hans påstander om selvgjort rikdom og avslørte et forretningsvelde gjennomsyret av skattesnyteri».

Mary Trump var datter av den eldste Trump-broren Fred Trump Jr., som døde i 1981 som følge av komplikasjoner knyttet til alkoholisme.

Mary Trump, som er klinisk psykolog, ga i 2020 ut boken «Too Much and Never Enough: How My Family Created the World's Most Dangerous Man» etter at et forsøk på å stanse den, ble avvist i en domstol.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer