Trump slipper Playboy-bot

Den tidligere presidenten går klar etter at en Playboy-modell fikk betalt for å tie. Men én tabloidavis må ut med millionbot.

SLIPPER UNNA: Tabloidavisen National Enquirer må betale en saftig bot for å ha betalt en tidligere Playboy-modell for tie om et angivelig forhold til Donald Trump. Selv slipper han straff. Her sammen med kona Melania Trump. Foto: Brendan Smialowski / AFP
SLIPPER UNNA: Tabloidavisen National Enquirer må betale en saftig bot for å ha betalt en tidligere Playboy-modell for tie om et angivelig forhold til Donald Trump. Selv slipper han straff. Her sammen med kona Melania Trump. Foto: Brendan Smialowski / AFP Vis mer
Publisert

Det er det amerikanske valgtilsynet, Federal Election Commission (FEC), som har etterforsket tidligere president Donald Trump i saken.

Den tidligere Playboy-modellen Karen McDougal hevder hun hadde et forhold med Trump tilbake i 2006. Da hadde forretningsmannen vært gift med Melania Trump i ett år, som nettopp hadde født deres sønn Barron.

- Viten og vilje

McDougal har tidligere fortalt at hun solgte historien sin til tabloidavisa National Enquirer for 150 000 dollar, eller drøyt 1,2 millioner kroner i dagens verdi. Avtalen, som kom i stand i 2016, innebar at hun ble nektet å snakke offentlig om den angivelige affæren.

Utbetalingen skjedde i forbindelse med valget samme år, og avisa beskyldes for å forsøke å begrave saken som en vennetjeneste til Trump.

Trump har på sin side benektet at han har hatt et forhold til modellen.

FEC slår i sin avgjørelse fast at utbetalingen til den tidligere nakenmodellen var et ulovlig valgkampbidrag. Utgiveren som står bak avisa, American Media Inc., må nå ut med en bot på 187 000 dollar - tilsvarende 1,55 millioner kroner, skriver BBC.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.