Donald Trump

Trump-tabbe: - Trodde det var spøk

En lokal italiensk restauranteier skjønte ingenting da han gikk i banken og fikk vite at han var havnet på en amerikansk svarteliste med strenge internasjonale sanksjoner.

FORVEKSLET: Administrasjonen til USAs tidligere president Donald Trump, skal ha blandet sammen flere personer da de forsøkte å ilegge internasjonale sanksjoner. Foto: Olivier DOULIERY / AFP
FORVEKSLET: Administrasjonen til USAs tidligere president Donald Trump, skal ha blandet sammen flere personer da de forsøkte å ilegge internasjonale sanksjoner. Foto: Olivier DOULIERY / AFP Vis mer
Publisert

NEW YORK (Børsen): Den aller siste dagen Donald Trump var USAs president, 19. januar, besluttet administrasjonen hans å ilegge en restauranteier i Verona i Italia strenge internasjonale sanksjoner.

I den opprinnelige pressemeldingen fra Trump-administrasjonen skulle sanksjonene bekjempe et «nettverk som forsøker å unngå USAs sanksjoner mot Venezuelas oljesektor».

Men for Alessandro Bazzoni (45), eieren av en restaurantbedrift i den historiske byen hvor romansen mellom Romeo og Julie utspiller seg, skulle beslutningen bli et mareritt med sperrete bankkonti.

BRYLLUP: Lørdag 27. mars kapret tidligere president Donald Trump nok en gang en plass i søkelyset, men på en litt annerledes måte denne gangen. Reporter: Jeanette N. Vik. Video: NTB, AP, TMZ Vis mer

Forvekslet

- Jeg oppdaget at jeg hadde endt opp på ei svarteliste en morgen for to måneder siden i banken da jeg så at kontoene var sperret, forteller han til den italienske avisa Corriere della Sera og legger til:

- Jeg trodde det var en spøk. «Det er 1. februar, ikke 1. april», sa jeg til bankdirektøren. Men det var virkelig.

Denne uka varslet endelig det amerikanske finansdepartementet at det fjerner en bedrift knyttet til Bazzoni fra svartelista, melder Washington Post. Cateringselskapet har samme adresse som pizzeriaen hans, Dolce Gusto.

Også et grafisk designfirma, SeriGraphicLab, eid av en annen mann ved navn Alessandro Bazzoni, i Sardinia havnet feilaktig på svartelista, ifølge The Guardian.

For begge var problemet at de ble forvekslet med en tredje italiensk statsborger, med samme navn, som skal ha vært involvert med oljebransjen i Venezuela.

NOK ER NOK: Fox News-programleder Laura Ingraham, har framstått som en varm forsvarer og tilhenger av Donald Trump i lang tid. Her får hun nok av ekspresidenten. Video: Fox News. Reporter: Elias Kr. Zahl-Pettersen Vis mer

- Takker

Bazzoni i Verona forteller til Corriere della Sera at han allerede har slitt tungt under pandemien og at sperringen av kontoene hans, kunne blitt katastrofalt.

Bazzoni sier at han selv var i stand til å komme seg av lista ved å gi amerikanske myndigheter dokumentasjon. Han takker Biden-administrasjonen for å hjelpe ham med å løse dette.

- Jeg takker den nye amerikanske administrasjonen for den effektiviteten de viste da de grep inn. De ga ingen unnskyldning, men det er ikke noe problem. Det viktige er at de fjernet navnet mitt fra den lista, sier han.

Under Trump har antallet sanksjoner mot enkeltpersoner skutt i været. Lista var på over tusen personer per år, ifølge en analyse fra advokatfirmaet Gibson, Dunn & Crutcher, skriver Washington Post.

Personer som havner på lista kan ikke drive forretninger med amerikanske personer eller organisasjoner. Det kan få svært vidtrekkende konsekvenser.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer