Donald Trump

Trump-tabbe: - Trodde det var spøk

En lokal italiensk restauranteier skjønte ingenting da han gikk i banken og fikk vite at han var havnet på en amerikansk svarteliste med strenge internasjonale sanksjoner.

FORVEKSLET: Administrasjonen til USAs tidligere president Donald Trump, skal ha blandet sammen flere personer da de forsøkte å ilegge internasjonale sanksjoner. Foto: Olivier DOULIERY / AFP
FORVEKSLET: Administrasjonen til USAs tidligere president Donald Trump, skal ha blandet sammen flere personer da de forsøkte å ilegge internasjonale sanksjoner. Foto: Olivier DOULIERY / AFP Vis mer
Publisert

NEW YORK (Børsen): Den aller siste dagen Donald Trump var USAs president, 19. januar, besluttet administrasjonen hans å ilegge en restauranteier i Verona i Italia strenge internasjonale sanksjoner.

I den opprinnelige pressemeldingen fra Trump-administrasjonen skulle sanksjonene bekjempe et «nettverk som forsøker å unngå USAs sanksjoner mot Venezuelas oljesektor».

Men for Alessandro Bazzoni (45), eieren av en restaurantbedrift i den historiske byen hvor romansen mellom Romeo og Julie utspiller seg, skulle beslutningen bli et mareritt med sperrete bankkonti.

Forvekslet

- Jeg oppdaget at jeg hadde endt opp på ei svarteliste en morgen for to måneder siden i banken da jeg så at kontoene var sperret, forteller han til den italienske avisa Corriere della Sera og legger til:

- Jeg trodde det var en spøk. «Det er 1. februar, ikke 1. april», sa jeg til bankdirektøren. Men det var virkelig.

Denne uka varslet endelig det amerikanske finansdepartementet at det fjerner en bedrift knyttet til Bazzoni fra svartelista, melder Washington Post. Cateringselskapet har samme adresse som pizzeriaen hans, Dolce Gusto.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer