Trump truer med luksusskatt

Nye tolltariffer kan straffe amerikanske luksusdyr.

FRANSKE GODER: USA har foreslått å innføre en 100 prosent høy toll på franske varer som champagne, oster og luksusvesker. Dette vil ramme blant andre Louis Vuitton Moët Hennessy, LVMH, et av verdens største luksuskonserner. Her er presidenten fotografert i Texas i oktober, under et besøk på en av Louis Vuittons skinngårder. Foto: NTB scanpix
FRANSKE GODER: USA har foreslått å innføre en 100 prosent høy toll på franske varer som champagne, oster og luksusvesker. Dette vil ramme blant andre Louis Vuitton Moët Hennessy, LVMH, et av verdens største luksuskonserner. Her er presidenten fotografert i Texas i oktober, under et besøk på en av Louis Vuittons skinngårder. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert

I det siste har amerikanske tollavgifter skapt store overskrifter verden over. Mandag ble det kjent at president Donald Trump innfører toll på stål og aluminium fra Brasil og Argentina, som følge av at de, ifølge ham, har devaluert sine egne valutaer for å få et økonomisk fortrinn hva gjelder eksport.

Nå har administrasjonen bestemt seg for å konsentrere seg om et annet land. USA foreslår nemlig nå å innføre en tollavgift på opptil 100 prosent på franske varer som importeres til USA.

Totalt dreier det seg om avgifter på varer verdt hele 2,4 milliarder dollar, eller 21,9 milliarder norske kroner. Medier som The Guardian og CNBC skriver at det kan omfatte luksusindustrien Frankrike er så kjent for.

Trump-favoritt

Den foreslåtte tolltariffen vil nemlig gjelde for blant annet Roquefort-ost, champagne og luksusvesker. Det vil blant andre ramme det store luksusselskapet LVMH, Louis Vuitton Moët Hennessy, som står for produksjon og eksport av blant annet Sephora, Fendi, Givenchy, Moët & Chandon, Céline og Hennessy. LVMH eies igjen av Dior.

Mange av disse merkene er, ironisk nok, favoritter i Trump-familien.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer