Trumps gigaregning

Donald Trumps advokatutgifter når enorme høyder.

TILTALT: Donald Trump har brukt store summer på å forsvare seg selv mot anklager. Foto: Reuters / NTB
TILTALT: Donald Trump har brukt store summer på å forsvare seg selv mot anklager. Foto: Reuters / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Donald Trump kjemper en innbitt kamp mot det amerikanske rettsvesenet, samtidig som han kjemper om å bli republikanernes presidentkandidat til valget neste år.

Gigaregning

Ifølge tall som forventes å komme mandag fra den politiske handlingskomiteen Save America, som støtter Trump, så har de brukt 40 millioner dollar på å betale Trumps regninger i forbindelse med straffesakene mot ham i løpet av første halvår i år, skriver Financial Times.

Trump er allerede tiltalt på 37 punkter for å ha nektet å overlevere regjeringspapirer han tok med seg da han flyttet ut av Det hvite hus.

Tiltalen går blant annet ut på å ha satt USA nasjonale sikkerhet i fare ved å ha beholdt gradert forsvarsinformasjon, hindret etterforskningen, skjult dokumenter, gitt falsk forklaring og delt sensitiv informasjon med personer uten sikkerhetsklarering.

I tillegg risikerer han å bli tiltalt som ledd i etterforskningen av forsøket på å omgjøre resultatet av presidentvalget i USA i 2020, som Trump tapte.

- De har ikke noen sak

Når det gjelder den gigantiske regningen til Trump, legger den tidligere presidentens talsperson, Steven Cheung, skylda på justisdepartementet.

- Justisdepartementet går etter uskyldige amerikanere fordi de jobbet for president Trump, og de vet at de ikke har noen sak, sier Cheung, og fortsetter:

- For å bekjempe disse avskyelige handlingene til Joe Bidens kumpaner, og for å beskytte disse uskyldige menneskene fra økonomisk ruin og forhindre at livene deres blir fullstendig ødelagt, bidro Save America til deres advokatutgifter for å sikre at de har representasjon mot ulovlig trakassering.

I dokumentsaken er ytterligere to personer, i tillegg til Trump, tiltalt.

Trump skal også ha fått beskjed om at han må regne med å bli tiltalt i forbindelse med justisdepartementets etterforskning av forsøkene på å gjøre om på valget i 2020.

- Farlig å snakke om det

Trump selv skal i et brev ha fått beskjed om at han er mål for etterforskningen, og han mener selv at et slikt brev «nesten alltid betyr pågripelse og tiltale».

Han er ikke tiltalt i saken ennå, men under en TV-opptreden fikk han spørsmål om hva hans beskjed til sine støttespillere ville være dersom han skulle bli fengslet i forkant av en slik rettssak.

- Jeg tror at det er farlig bare å snakke om det, sa Trump før han forklarte videre:

- Vi har en enormt lidenskapelig velgergruppe. De har mye mer lidenskap enn de hadde i 2020 og mye mer lidenskap enn de hadde i 2016. Jeg tror det ville vært veldig farlig, advarte Trump.

Trump nekter skyld i alle saker mot seg, og mener det handler om en politisk motivert heksejakt.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer