Trumps gigaregning

Donald Trumps advokatutgifter når enorme høyder.

TILTALT: Donald Trump har brukt store summer på å forsvare seg selv mot anklager. Foto: Reuters / NTB
TILTALT: Donald Trump har brukt store summer på å forsvare seg selv mot anklager. Foto: Reuters / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Donald Trump kjemper en innbitt kamp mot det amerikanske rettsvesenet, samtidig som han kjemper om å bli republikanernes presidentkandidat til valget neste år.

Gigaregning

Ifølge tall som forventes å komme mandag fra den politiske handlingskomiteen Save America, som støtter Trump, så har de brukt 40 millioner dollar på å betale Trumps regninger i forbindelse med straffesakene mot ham i løpet av første halvår i år, skriver Financial Times.

Trump er allerede tiltalt på 37 punkter for å ha nektet å overlevere regjeringspapirer han tok med seg da han flyttet ut av Det hvite hus.

Tiltalen går blant annet ut på å ha satt USA nasjonale sikkerhet i fare ved å ha beholdt gradert forsvarsinformasjon, hindret etterforskningen, skjult dokumenter, gitt falsk forklaring og delt sensitiv informasjon med personer uten sikkerhetsklarering.

I tillegg risikerer han å bli tiltalt som ledd i etterforskningen av forsøket på å omgjøre resultatet av presidentvalget i USA i 2020, som Trump tapte.

- De har ikke noen sak

Når det gjelder den gigantiske regningen til Trump, legger den tidligere presidentens talsperson, Steven Cheung, skylda på justisdepartementet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.