Stormingen av Capitol Hill

Trumps kjempeproblem: - Ei atombombe

Om ei drøy uke kan Donald Trump ta fatt på livet som sjef for et stort forretningsimperium igjen. Det er ikke sikkert det blir noen dans på roser.

TRØBBEL: Donald Trump kan, om han vil, vende tilbake til sitt eget forretningsimperie om en drøy uke. Der kan han riktignok stå overfor en del utfordringer. Foto: REUTERS / Carlos Barria / NTB
TRØBBEL: Donald Trump kan, om han vil, vende tilbake til sitt eget forretningsimperie om en drøy uke. Der kan han riktignok stå overfor en del utfordringer. Foto: REUTERS / Carlos Barria / NTB Vis mer
Publisert

- Dette er ei atombombe han har sprengt selv. Det kommer til å skade hans barn og Trump-navnet blir spylt ned i dass, sier omdømmeekspert, BI-professor og amerikansk statsborger, Peggy Brønn, til Børsen.

Hun snakker om stormingen av Capitol Hill og hvilke konsekvenser det får for Trump når han formelt må overlate makten til påtroppende president Joe Biden.

Trump nektet som kjent i det lengste å erkjenne valgnederlaget, og mener fremdeles det er et resultat av utstrakt valgfusk, noe det ikke finnes noen bevis for å bygge opp under.

- Et kjempeproblem

I tillegg får han skylden for å ha oppildnet den rasende mobben som tok seg inn på Capitol Hill onsdag, da kongressmedlemmene formelt skulle godkjenne valgresultatet.

Det resulterte som kjent i sjokkerende bilder som gikk verden rundt.

- Det er et kjempeproblem for ham, sier Michael D'Antonio, forfatteren av boka Sannheten om Trump, til CNN.

- De fleste merker prøver å unngå kontroverser. Jeg føler han har tvunget fram avgjørelsen fra selskapene som har bestemt seg for å distansere seg fra ham, sier D'Antonio.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.