- Trumps svar på St. Helena

Etter planen skal Donald Trump flytte til Mar-a-Lago når han går av som USAs 45. president.

FLYTTEBILER PÅ PLASS: Etter alle solemerker drar Donald Trump til majestetiske Mar-a-Lago onsdag. Foto: AP Photo/Terry Renna
FLYTTEBILER PÅ PLASS: Etter alle solemerker drar Donald Trump til majestetiske Mar-a-Lago onsdag. Foto: AP Photo/Terry Renna Vis mer
Publisert

Onsdag avsluttes fire år med den republikanske presidenten Donald Trump i USA.

Ifølge den lokale nyhetsstasjonen WPTV har flyttebilene mandag begynt å ankomme majestetiske Mar-a-Lago i delstaten Florida, der Trump-familien etter alle solemerker nå bosetter seg.

Politiet i Palm Beach sier til samme kanal at de venter at Trump skal ankomme onsdag morgen. Dette er den samme dagen som Joe Biden blir tatt i ed i en seremoni i Capitol Hill.

To riksrettssaker

Det har vært fire uvanlige år. Trump har vært en annerledes president, og den eneste som stilles for riksrett to ganger. I tillegg har Trump gjentatte ganger vært gjenstand for kritikk for valgene underveis i perioden, og ikke minst for de turbulente siste ukene:

Trump har siden valget kommet med grunnløse påstander om valgfusk. Grunnen til at han også er stilt for riksrett, er at Representantenes hus mener han oppildnet til opprør i Kongressen. Fem døde under opptøyene på Capitol Hill.

Og demonstrasjonene har fortsatt. Grupper med bevæpnede demonstranter møtte søndag opp ved delstatskongressene flere steder i USA. Det er også fryktet angrep mot innsettelsesseremonien til Biden.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer