Olivia restaurant

- Trusler og press

Den italienske restauranten Olivia i Hegdehaugsveien i Oslo kan bli streikerammet fra onsdag til uka. De ansatte har varslet at de vil ta grep etter at bedriften nekter å inngå tariffavtale.

KONFLIKT: På Oslos beste vestkant kan den italienske restauranten Olivia streikerammes fra neste uke. Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet
KONFLIKT: På Oslos beste vestkant kan den italienske restauranten Olivia streikerammes fra neste uke. Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Det er organisasjonsfrihet i Norge. Jeg er ganske rystet over hvordan ledelsen ved Olivia har turet fram, sier Merethe Solberg til Børsen.

Hun er leder av Fellesforbundets avdeling 10, som organiserer ansatte i hotell- og restaurantbransjen i Oslo og Akershus.

- Det har vært aktiv motarbeiding fra Olivias ledelse hele veien. Men etter streikevarselet eksploderte det. Det har vært trusler og press direkte mot hver enkelt, i et forsøk på å få folk til å melde seg ut av fagforeningen, hevder Solberg.

Olivia avviser påstandene:

- Vi er opptatt av å følge spillereglene i arbeidslivet. Men vi opplever at mange kommer uoppfordret til oss og sier at de ønsker å melde seg ut, sier HR-sjef Kristin Arnkværn i Olivia.

Hele hennes tilsvar kan du lese lenger ned i artikkelen.

Mislykket mekling

Siden i fjor sommer har klubbleder Kasim Shah jobbet med å rekruttere medlemmer og etter hvert forsøkt å få til en tariffavtale for de ansatte ved Olivia-restauranten i Hegdehaugsveien.

Saken ble først omtalt i Frifagbevegelse.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.