Olivia restaurant

- Trusler og press

Den italienske restauranten Olivia i Hegdehaugsveien i Oslo kan bli streikerammet fra onsdag til uka. De ansatte har varslet at de vil ta grep etter at bedriften nekter å inngå tariffavtale.

KONFLIKT: På Oslos beste vestkant kan den italienske restauranten Olivia streikerammes fra neste uke. Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet
KONFLIKT: På Oslos beste vestkant kan den italienske restauranten Olivia streikerammes fra neste uke. Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Det er organisasjonsfrihet i Norge. Jeg er ganske rystet over hvordan ledelsen ved Olivia har turet fram, sier Merethe Solberg til Børsen.

Hun er leder av Fellesforbundets avdeling 10, som organiserer ansatte i hotell- og restaurantbransjen i Oslo og Akershus.

- Det har vært aktiv motarbeiding fra Olivias ledelse hele veien. Men etter streikevarselet eksploderte det. Det har vært trusler og press direkte mot hver enkelt, i et forsøk på å få folk til å melde seg ut av fagforeningen, hevder Solberg.

Olivia avviser påstandene:

- Vi er opptatt av å følge spillereglene i arbeidslivet. Men vi opplever at mange kommer uoppfordret til oss og sier at de ønsker å melde seg ut, sier HR-sjef Kristin Arnkværn i Olivia.

Hele hennes tilsvar kan du lese lenger ned i artikkelen.

Mislykket mekling

Siden i fjor sommer har klubbleder Kasim Shah jobbet med å rekruttere medlemmer og etter hvert forsøkt å få til en tariffavtale for de ansatte ved Olivia-restauranten i Hegdehaugsveien.

Saken ble først omtalt i Frifagbevegelse.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer