Trygler turistene: - En død by

På Markusplassen i Venezia har selv duene forsvunnet. Det er ingen turister til å mate dem, så hvorfor skulle de slå seg ned der?

TOMT: De utenlandske turistene har forlatt en av Italias mest elskede byer – jaget bort av coronaviruset. Bildet viser en nær tom kanal i storbyen 18. mai. Foto: Manuel Silvestri / Reuters / NTB Scanpix
TOMT: De utenlandske turistene har forlatt en av Italias mest elskede byer – jaget bort av coronaviruset. Bildet viser en nær tom kanal i storbyen 18. mai. Foto: Manuel Silvestri / Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Publisert

De utenlandske turistene har forlatt en av Italias mest elskede byer – jaget bort av coronaviruset. Nå vil mange av innbyggerne at de kommer tilbake, selv om de tidligere syntes det kunne bli litt vel trangt om plassen.

- Uten turistene er Venezia en død by, sier gondolføreren Mauro Sambo (66), som har jobbet på byens kanaler siden 1975.

På Canal Grande blir den øredøvende stillheten bare brutt av noen få venetianske vannbusser – vaporetti – som fortsatt frakter folk mellom Venezia og nærliggende øyer. Langs kanalene er alt stengt. Luksushoteller og kulturbygninger har lemmer foran vinduene.

Turismen utgjør 13 prosent av Italias bruttonasjonalprodukt, og sektoren sysselsetter 15 prosent av landets arbeidere. Men Venezia er enda mer avhengig av turisme enn resten av landet. Ifølge turistsjef Paola Mar jobber 65 prosent av byens befolkning med turisme.

- Kjemper i en krig

- Virkningen av coronaviruset på utlendingers ankomst, som utgjør 85 prosent av turistene som kommer til Venezia, er svært stor sammenliknet med andre reisemål med flere innenlands turister enn utenlandske, sier Mar.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer