Tung nedtur på Oslo Børs

Hovedindeksen på Oslo Børs falt med oljeprisen.

USIKKERT: Investorene på Oslo Børs er preget av usikkerhet. Foto: Lars Eivind Bones
USIKKERT: Investorene på Oslo Børs er preget av usikkerhet. Foto: Lars Eivind Bones Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Med en oljepris under 30 dollar fatet og dystre tall fra Det internasjonale pengefondet IMF, reagerte Oslo Børs umiddelbart med en nedgang onsdag morgen.

Pilene fortsatte å peke nedover utover dagen, som endte i en tung nedtur. Ved stenging var hovedindeksen ned 2,37 prosent til 737,47 poeng.

I løpet av dagen har oljeprisen også falt videre etter dystre utsikter fra det internasjonale energibyrået IEA, som varsler det verste etterspørselssjokket i historien, ifølge NTB. Da Oslo Børs stengte onsdag var prisen på et fat nordsjøolje på 27,9 dollar.

Blant de mest omsatte aksjene på Oslo Børs onsdag var oljegiganten Equinor, som falt med 4,49 prosent.

Verre var det for Kjell Inge Røkke-dominerte Aker BP. Oljeselskapets aksjeverdi stupte med 10,69 prosent i løpet av dagen, og er nå ned med 52 prosent siden starten av året.

Oljeprodusenten DNO var ned 13,26 prosent ved stenging.

Varsler krise

Det internasjonale pengefondet IMF varslet i går at tiltakene for å begrense spredningen av coronaviruset kan gi den største økonomiske nedturen siden den store depresjonen på 1930-tallet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer