Tung smell

Massiv resultatnedgang for Olav Thon Gruppen.

I 100: Olav Thon har gått av som styreleder, men selskapet han bygget opp bærer fortsatt 100-åringens navn. Foto: Terje Pedersen / NTB
I 100: Olav Thon har gått av som styreleder, men selskapet han bygget opp bærer fortsatt 100-åringens navn. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Publisert

Olav Thon Gruppen hadde et resultat i første halvår på 94 millioner kroner, ned fra 5,3 milliarder kroner i samme periode i fjor.

Selskapet opplyser at mye av nedgangen forklares med en verdinedgang på eiendomsporteføljen og finansielle instrumenter i første halvår på 1,7 milliarder kroner.

Til sammenligning økte disse postene i verdi med 3,4 milliarder kroner i samme periode i fjor.

Og selve driften av selskapet holder koken:

- Resultat før skattekostnad, verdiendringer og valutaposter ble 2,2 milliarder kroner i første halvår. Det er en økning på 11 prosent fra samme periode i fjor, opplyser selskapet.

- De fleste virksomhetsområdene i Olav Thon Gruppen utviklet seg godt. Til tross for økonomisk usikkerhet og kraftige renteøkninger, oppnådde Olav Thon Gruppen en betydelig økning i det operative halvårsresultatet, sier konserndirektør for økonomi og finans, Arne B. Sperre i en pressemelding fra selskapet.

INGEN ONKEL SKRUE: Forretningsmann og milliardær Olav Thon (96) delte ut 30 millioner i stipender til forskning fra Hotel Bristol i Oslo. Her sammen med sin kone Sissel Berdal Haga (79). Video: Marte Nyløkken Helseth. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Ved halvårsskiftet var Olav Thon Gruppens egenkapital 68 milliarder kroner, og likviditetsreservene var på 10,4 milliarder kroner.

Det er uten tvil en solid finansiell situasjon for selskapet, noe som ifølge Sperre gjør at Olav Thon Gruppen er godt rustet til å møte usikre markeder og kraftige renteøkninger.

Markedsverdien på eiendomsporteføljen er notert til 119 milliarder kroner, og konsernets totalt rentebærende gjeld er 34 milliarder kroner ved utgangen av første halvår.

- Konsernets belåningsgrad var 27 prosent. Olav Thon Gruppen er dermed blant eiendomsselskapene med lavest belåningsgrad i Skandinavia, ifølge selskapets egne tall.

Olav Thon Gruppen består av kjøpesentre, hoteller, bolig, næringseiendom og finansielle investeringer og eiendomsprosjekter.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer