Tung smell

Massiv resultatnedgang for Olav Thon Gruppen.

I 100: Olav Thon har gått av som styreleder, men selskapet han bygget opp bærer fortsatt 100-åringens navn. Foto: Terje Pedersen / NTB
I 100: Olav Thon har gått av som styreleder, men selskapet han bygget opp bærer fortsatt 100-åringens navn. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Publisert

Olav Thon Gruppen hadde et resultat i første halvår på 94 millioner kroner, ned fra 5,3 milliarder kroner i samme periode i fjor.

Selskapet opplyser at mye av nedgangen forklares med en verdinedgang på eiendomsporteføljen og finansielle instrumenter i første halvår på 1,7 milliarder kroner.

Til sammenligning økte disse postene i verdi med 3,4 milliarder kroner i samme periode i fjor.

Og selve driften av selskapet holder koken:

- Resultat før skattekostnad, verdiendringer og valutaposter ble 2,2 milliarder kroner i første halvår. Det er en økning på 11 prosent fra samme periode i fjor, opplyser selskapet.

- De fleste virksomhetsområdene i Olav Thon Gruppen utviklet seg godt. Til tross for økonomisk usikkerhet og kraftige renteøkninger, oppnådde Olav Thon Gruppen en betydelig økning i det operative halvårsresultatet, sier konserndirektør for økonomi og finans, Arne B. Sperre i en pressemelding fra selskapet.

Ved halvårsskiftet var Olav Thon Gruppens egenkapital 68 milliarder kroner, og likviditetsreservene var på 10,4 milliarder kroner.

Det er uten tvil en solid finansiell situasjon for selskapet, noe som ifølge Sperre gjør at Olav Thon Gruppen er godt rustet til å møte usikre markeder og kraftige renteøkninger.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.