Dronningens nevø:

Tungsolgt: Dumper prisen

Ny mekler og kraftig rabatt. Det er strategien når dronning Sonjas nevø igjen forsøker å selge arvevillaen.

GJØR COMEBACK: Dronningens nevø Karl Otto Haraldsen og hans søsken la i fjor ut luksusvillaen på Vettakollen til salgs for 52 millioner. Nå er prisen kraftig nedjustert. Foto: Lars Eivind Bones/ZOvenfra Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Det er klart det er vemodig. Vi barna har hatt en fantastisk oppvekst her, og min mor bodde her fram til det siste. Nå håper vi at en annen familie vil ha like stor glede av eiendommen som vi har hatt, fortalte Karl Otto Haraldsen (63) da Børsen møtte ham i barndomshjemmet i oktober i fjor.

Villaen på toppen av Vettakollen i fasjonable Stjerneveien i Oslo ble den gang forsøkt solgt for 52 millioner kroner. Markedet beit ikke på. Prisen ble deretter justert ned med tre millioner. Heller ikke det var nok til å overbevise en kjøper.

FASJONABELT: Karl Otto Haraldsen og hans søstre arvet sine foreldres arkitekttegnede luksusvilla på toppen av Vettakollen i Oslo. Den forsøker søskenflokken å selge. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
FASJONABELT: Karl Otto Haraldsen og hans søstre arvet sine foreldres arkitekttegnede luksusvilla på toppen av Vettakollen i Oslo. Den forsøker søskenflokken å selge. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

Ti måneder seinere gjør den hittil tungsolgte villaen comeback på markedet. Denne gang med ny oppdragsansvarlig mekler og en totalrabatt på tolv millioner kroner.

- Riktig pris

Kjendismekler Fredrik Dyve er sparsommelig med kommentarene rundt det ferske salgsoppdraget.

- Ønsker ikke å uttale meg så mye om tidligere pris annet enn at jeg mener nåværende pris er riktig for denne eiendommen, og de muligheter denne eiendommen har, skriver Dyve i en e-post til Børsen.

Selve boligen - som går over tre etasjer og har et primærrom på 243 kvadratmeter - kan blant annet skilte med fire soverom, utendørs svømmebasseng, hagestue, samt garasje med plass til to biler.

- Kan ta tid

Totalt 40 millioner kroner skal på bordet. I tillegg må kjøper påregne en betydelig sum for å få oppgradert boligen til dagens standard.

I oktober anslo eiendomsmekler Nils Nordvik at oppussingen kunne koste et «sted mellom 5-10 millioner». Det vil ikke Dyve spekulere på.

- Har dere sterk tro på at eiendommen vil bli solgt raskt?

- Vi er vant til at disse prosessene kan ta litt tid. Det er allerede konkret interesse, fortsetter eiendomsmekler Dyve.

- Lekt med fantasien

Karl Otto Haraldsen utdyper overfor Børsen:

- Vi hadde 7-8 interessenter fram til jul, men det kom ikke noe konkret ut av det. Da vinteren kom, benyttet vi anledningen til å trekke eiendommen fra markedet for å skape en mulighetsstudie. Altså å se på forslag for hvordan vi kan utnytte huset og eiendommen maksimalt.

Haraldsen forklarer at de derfor kontaktet en arkitekt, som brukte våren på å lage illustrasjoner ut fra de rammene som er satt for huset. Han presiserer at man selv må søke om eventuelle rammetillatelser fra kommunen.

- Han har blant annet foreslått å legge inne garasje under bakken, samt rive badehuset og bygge en ny, toetasjers fløy med svær terrasse på toppen. Vi har lekt med vår fantasi, så får det være opp til en eventuell kjøper å se sine muligheter.

- Det er gjort et ganske voldsomt kutt i prisen?

- Det er et stort gap fra 52 til 40 millioner. Det er mulig at prisantydningen var for høy på det tidspunktet vi la eiendommen ut for salg. Men så er det også fryktelig vanskelig å prise slike objekter. Nå går vi skikkelig ned på pris, så du skal ikke se bort fra at dette går i løpet av relativt kort tid. Det er til syvende og sist markedet som bestemmer.

LUKSUSLEILIGHET: Dagbladet fant Bjørn Dæhlies nye hjem i det idylliske skatteparadiset Zug i Sveits. Video: Matias Ytterstad. Reporter: Trym Mogen. Vis mer

Arvet

Karl Otto Haraldsen står oppført som en av tre selgere i Stjerneveien. I midten av juli i fjor gikk Lis Ingeborg Haraldsen, svigerinna til dronning Sonja, bort - 87 år gammel. Hun etterlot seg tre voksne barn, som sammen arvet foreldrenes mangeårige hjem.

- Vi er alle for lengst godt etablert på hver vår kant, og ser ikke et behov for å flytte på oss. Det vil være for tungt og omfattende, forklarte Karl Otto Haraldsen i fjor.

ETTERLOT ARV: Haakon Haraldsen og kona Lis Haraldsen bodde store deler av sitt liv i Stjerneveien. Ekteparet døde med fem års mellomrom - henholdvis i 2016 og i 2021. Her er de to avbildet på slottsbalkongen i 2012. Foto: Lise Åserud / NTB
ETTERLOT ARV: Haakon Haraldsen og kona Lis Haraldsen bodde store deler av sitt liv i Stjerneveien. Ekteparet døde med fem års mellomrom - henholdvis i 2016 og i 2021. Her er de to avbildet på slottsbalkongen i 2012. Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer

Det framkommer av offentlige dokumenter at dronning Sonjas bror, Haakon Haraldsen, kjøpte eiendommen i 1960. Ifølge sønnen var kjøpesummen på 3-400 000 kroner.

Haakon, som blant annet var fadder til prinsesse Märtha Louise (50), gikk bort i oktober 2016. Han ble 95 år gammel.

Året etter Haakons bortgang ble eiendommen overdratt vederlagsfritt til kona Lis.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer