Turbulens: - Blodbad

Netflix bidro til at det ble den verste uka siden 2020 for teknologibørsen Nasdaq.

STUPER: Teknologiaksjer får juling på børsen, det settes i sammenheng med rentefrykt. Foto: Stringer Shanghai / Reuters / NTB
STUPER: Teknologiaksjer får juling på børsen, det settes i sammenheng med rentefrykt. Foto: Stringer Shanghai / Reuters / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Teknologiindeksen Nasdaq har tilbakelagt en brutal uke, den verste uka siden 2020.

Den er ned 7,6 prosent siden mandag, og hele 14,25 prosent siden toppen i november, ifølge CNBC.

Frykter høye renter

«Turbulensen fortsetter», konkluderte Nordea Markets i sin rapport om aksjemarkedet fredag.

- Årsakene til uroen er det samme som forrige uke: Markedet fordøyer en rask tilstramming av pengepolitikken i USA, og de rentesensitive delene av aksjemarkedet rammes hardest, skrev bankens analytikere Erik Bruce og Joachim Bernhardsen.

Ifølge sjefstrateg i Nordea, Erik Bruce, skyldes nedgangen først og fremst bekymring for et høyere rentenivå. Den amerikanske sentralbanken har varslet flere hevinger i år.

- Historien viser at de som baserer seg på høy framtidig inntekt, rammes av høyere renter. Det gjelder særlig for tek-aksjer, de er følsomme for renteendringer, sier Bruce til Børsen.

«Blodbad» for Netflix

Streaming-giganten Netflix får mye av skylda for at teknologiindeksen beveger seg ned mot «korreksjonsterritoriet».

I kjølvannet av selskapets kvartalstall sank aksjen brutalt torsdag, nedgangen var på nesten 20 prosent i etterhandelen på børsen i USA.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.