Vann- og avløp

Turid (76) fikk vannregning på 27 000

- Jeg trodde det var aprilsnarr, sier Turid Kirkeby-Garstad (76) om vannregningen fra Lier vei, vann og avløp.

VOLDSOMT: Turid Kirkeby-Garstad (76) fikk sjokk da hun så at vannregning nesten var på 27 000 kroner. Foto: Cecilie Johannessen / Lierposten, gjengitt med tillatelse
VOLDSOMT: Turid Kirkeby-Garstad (76) fikk sjokk da hun så at vannregning nesten var på 27 000 kroner. Foto: Cecilie Johannessen / Lierposten, gjengitt med tillatelse Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Lier vann, vei og avløp (LVVA) har mottatt over 300 henvendelser etter at de sendte ut vann- og avløpsfakturaen for fjoråret.

Blant dem er pensjonist Turid Kirkeby-Garstad, som fikk en regning på hele 26 888 kroner - over 20 000 mer enn tidligere år.

- Jeg fikk regningen i påskeuka og tenkte med en gang at det var en aprilsnarr, forteller Kirkeby-Garstad til Børsen.

Det var Lierposten som først omtalte saken.

1150 liter om dagen

76-åringen er pensjonist og har bodd i Lier kommune i en årrekke. De siste 30 åra har hun hatt et årlig forbruk på nærmere 58 kubikk, men i 2020 lå forbruket på 410 kubikk.

- Det tilsvarer omtrent 1150 liter vann om dagen. Jeg bor alene og kan umulig ha brukt så mye, sier hun.

Årsaken til at mange opplever en høyere vann- og avløpsregning enn normalt, skyldes imidlertid ikke at prisene har gått opp, men at de fleste var mer hjemme i fjor på grunn av pandemien.

- Mange tenker ikke over hvor mye dette betyr. Det er jo sånn i disse coronatider, at vi ikke har reist som før og mange har jobbet hjemmefra. For mange betyr det at man har vært hjemme i både fem og seks uker mer enn vanlig i tillegg til arbeidstida, rådgiver i LVVA, Hanne Andreassen, til Lierposten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer