Norgesferie:

Turist-boom: - Vanvittig pågang

Utlendingene har virkelig fått opp øynene for Norge, og det går mot en knallsommer for reiselivsnæringen. Ved Hotel Union Øye er 70 prosent booket i juli, til tross for stive priser.

REKORDSOMMER: Hotelldirektør Mariann Øye ved Hotel Union Øye kan se fram til en rekordsommer. - Vi har aldri hatt så mange bookinger, så tidlig, forteller hun. Foto: Johanne Nyborg
REKORDSOMMER: Hotelldirektør Mariann Øye ved Hotel Union Øye kan se fram til en rekordsommer. - Vi har aldri hatt så mange bookinger, så tidlig, forteller hun. Foto: Johanne Nyborg Vis mer
Publisert

- Det har vært en vanvittig pågang. Juli blir «all time high» og vel så det, sier hotelldirektør Mariann Øye ved Hotel Union Øye, beliggende ved Norangsfjorden i Ørsta på Sunnmøre.

Allerede nå har hotellet 70 prosent belegg for juli, og rundt 30 prosent er booket av amerikanere.

Hotellet har de siste åra blitt utvidet, og har også blitt medlem i Relais & Châteaux - en samling individuelt eide og drevne luksushoteller. Snittprisen for ei natt på hotellet i juli er nå 5900 kroner, ekskludert moms og frokost.

- Så det er helt sinnssykt. Vi hadde aldri drømt om å ta ut så høye priser. Og det som overrasker meg mest, er at det er de dyreste, (og også beste rommene, legger hun til), som går først. Det har vært en positiv overraskelse.

Selv om amerikanerne står for en stor andel av bookingene, er det flest nordmenn som planlegger å besøke hotellet i sommer. I tillegg til turister fra flere andre land.

- Rekordhøy interesse

Reiselivsdirektør i Innovasjon Norge, Aase Marthe Horrigmo, forteller til Dagbladet at interessen for Norge som reisemål virkelig er vekket.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.