Vestlandet:

Turistbusser nektes adgang

Fylkesveien til en av Vestlandets mest besøkte turistattraksjoner er rett og slett for farlig, mener busselskaper. - Sesongen vil vise om aktørene klarer seg eller ikke, svarer Visit Nordfjord.

HIT, MEN IKKE LENGER: Etter flere ulykker nekter busselskaper sjåførene sine å frakte turister inn Lodalen. Foto: Privat
HIT, MEN IKKE LENGER: Etter flere ulykker nekter busselskaper sjåførene sine å frakte turister inn Lodalen. Foto: Privat Vis mer
Publisert

Sjåfører av turistbusser får ikke lov til å frakte turister til Lodalen i Stryn kommune. Det skriver NRK.

Hvert eneste år besøker flere tusen turister Lodalen, mange for å få det perfekte bildet av den vakre naturen. I fjor nektet hovedverneombudet i busselskapet Tide, Pål Stange, sine sjåfører å kjøre fylkesveien i Lodalen.

I år tråkker flere busselskaper på bremsepedalen.

Grunnen?

Veien er for smal og rasfarlig. Flere steder frykter sjåførene å havne i vannet.

- Jeg var på befaring der i fjor, og fant ut at her var forholdene urovekkende. Rett og slett, forteller Stange til Dagbladet.

Han sier han har fått bekymringsmeldinger både fra egne sjåfører og underleverandører om den aktuelle veien.

Meldingene handler om manglende kantsikring. Dårlig sikt og manglende møteplasser har også vært et problem.

Reiselivet

Verken Tide, Vy eller Borealis kjører inn i Lodalen i år, skriver NRK. Det får reiselivsdirektør Marita Lindsvik i Visit Nordfjord til å reagere.

- Det er klart at det er utfordringer med denne smale veibanen, og spesielt når busselskapene anser det som usikkert, sier Lindsvik.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer