Spøkelsesbyen Ischgl:

Turistene flyktet i panikk

I mars i fjor flyktet tusenvis av skiturister i panikk fra superspreder-landsbyen Ischgl i Østerrike. Et år seinere framstår stedet som en spøkelsesby.

TOMME GATER: Partystedet Ischgl går under kallenavnet «Alpenes Ibiza», men på kun ett år er den lille landsbyen totalforandret. Reporter: Marthe S. Lien / Video: Jeanette N. Vik. Vis mer
Publisert

ISCHGL (Dagbladet / Børsen): Overalt langs de svingete fjellveiene opp mot den lille alpelandsbyen Ischgl står det tomme hoteller og restauranter på rekke og rad. En situasjon som er gjeldende for hele den turismebaserte regionen Tirol nord i Østerrike.

Omkranset av snøkledde topper på opptil 3000 meter, ligger Ischgl, som for mange er selve indrefileten hva gjelder både skibakker og afterski-barer.

Det er vanskelig å forestille seg at det er nettopp her Østerrikes verste coronautbrudd utspilte seg for ett år siden, men normalt huser byen rundt 20 000 turister hver eneste dag i høysesongen. Denne dagen i mars er det imidlertid nesten ikke et menneske å se i gatene, og lite tilsier at byen har gjort seg fortjent til kallenavnet «Alpenes Ibiza».

- Vi er rundt 1500 lokale som bor her, så det er en liten by. For øyeblikket er det en spøkelsesby, og ingen andre er her, sier Bernhard Zangerl (25).

Han driver baren Kitzloch i sentrum av Ischgl - et yndet sted for alkohol og god mat etter en dag i skibakken. Baren sto i sentrum av stormen som raste i mars i fjor, etter at viruset spredte seg i rekordfart fra Ischgl til svært mange europeiske land.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer