Turisthytte avlyser vintersesongen

Leirvassbu planla å åpne 18. mars, men etter gårsdagens pressekonferanse har ledelsen ombestemt seg. - Det kom ingen konkrete føringer som hjelper oss som planlegger for årets vintersesong.

STENGER: Leirvassbu er en turisthytte i Lom kommune. Hytta ligger 1400 moh., sentralt i Jotunheimen, og omkranset av topper med høyder over 2000 moh. I går besluttet ledelsen ved hytta å stenge ned i vintersesongen av hensyn ytil gjestenes sikkerhet. Foto: Erik Johansen / NTB
STENGER: Leirvassbu er en turisthytte i Lom kommune. Hytta ligger 1400 moh., sentralt i Jotunheimen, og omkranset av topper med høyder over 2000 moh. I går besluttet ledelsen ved hytta å stenge ned i vintersesongen av hensyn ytil gjestenes sikkerhet. Foto: Erik Johansen / NTB Vis mer
Publisert

Leirvassbu turisthytte i Lom avlyser årets vintersesong. Det opplyser Christian Sulheim i en e-post til Dagbladet, samt på turisthyttas egne Facebook-sider.

- Dessverre må vi skuffe alle våre gjester med at også årets vintersesong blir avlyst, sier Sulheim.

Han forteller at den populære turisthytta hadde planlagt å åpne 18. mars, men at de avventet statsminister Erna Solbergs corona-pressekonferanse i går, før de tok den endelige avgjørelsen.

NYE TILTAK: Statsminister Erna Solberg varsler kraftige innstramminger dersom smittetrykket ikke synker. Video: Stortinget Vis mer

På pinebenken

- Vi har holdt arbeidsfolket på pinebenken med tanke på gårsdagens pressekonferanse, sier Sulheim til Dagbladet.

Men på pressekonferanse kom ikke regjeringen med konkrete føringer som hjelper turisthytta å planlegge for årets sesong, mener han.

- Vi kan som en liten bedrift like lite som regjeringen spå om påsken, men både de og vi må ta et smertelig valg om helse og sikkerhet, omdømme eller business. Nå er dette valget eller ansvaret dyttet nedover til kommunen og den enkelte bedrift, sier Sulheim.

TUNGT HJERTE: Christian Sulheim ved Leirvassbu turisthytta, sier at det er med tungt hjerte de stenger hytta i vintersesongen. Foto: Privat
TUNGT HJERTE: Christian Sulheim ved Leirvassbu turisthytta, sier at det er med tungt hjerte de stenger hytta i vintersesongen. Foto: Privat Vis mer

Vurderer helserisikoen selv

Lom er en svært populær påske-destinasjon, ifølge Sulheim, som anslår at det normalt kommer mellom 15 000 og 30 000 tilreisende - noe som er mye når man står midt i en pandemi.

- Det virker som om regjeringen bare ser virkeligheten fra Oslo og ønsker at kommunene skal ordne opp, sier han.

- Med påsken rett rundt hjørnet har vi fortsatt ikke fått konkrete signaler eller pålegg om tiltak som kan hjelpe oss å planlegge årets viktigste og mest hektiske sesong, det være seg i forhold til smittevern eller til bedriftens økonomi, sier han og fortsetter:

- Vi på Leirvassbu vurderer det slik at helserisiko for tilreisende gjester, våre medarbeidere og oss selv, må bli lik vurderingene fra Den Norske Turistforening og andre gode kolleger i fjellet: Vi avlyser årets vintersesong med tungt hjerte.

STÅR TOM: I løpet av en normal vintersesong har Leirvassbu turisthytte 5000 gjester, ifølge Sulheim.
STÅR TOM: I løpet av en normal vintersesong har Leirvassbu turisthytte 5000 gjester, ifølge Sulheim. Vis mer

Normalt 5000 gjester

Sulheim sier til Dagbladet at de er svært glade i gjestene sine, og nettopp derfor ikke ønsker å utsette dem for unødig risiko.

- Derfor ble valget mellom lommebok og gjestenes trygghet tyngden på vektskåla, sier han.

Normalt har turisthytta 5000 gjester i løpet av en vintersesong, opplyser Sulheim.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer