Turisthytte avlyser vintersesongen

Leirvassbu planla å åpne 18. mars, men etter gårsdagens pressekonferanse har ledelsen ombestemt seg. - Det kom ingen konkrete føringer som hjelper oss som planlegger for årets vintersesong.

STENGER: Leirvassbu er en turisthytte i Lom kommune. Hytta ligger 1400 moh., sentralt i Jotunheimen, og omkranset av topper med høyder over 2000 moh. I går besluttet ledelsen ved hytta å stenge ned i vintersesongen av hensyn ytil gjestenes sikkerhet. Foto: Erik Johansen / NTB
STENGER: Leirvassbu er en turisthytte i Lom kommune. Hytta ligger 1400 moh., sentralt i Jotunheimen, og omkranset av topper med høyder over 2000 moh. I går besluttet ledelsen ved hytta å stenge ned i vintersesongen av hensyn ytil gjestenes sikkerhet. Foto: Erik Johansen / NTB Vis mer
Publisert

Leirvassbu turisthytte i Lom avlyser årets vintersesong. Det opplyser Christian Sulheim i en e-post til Dagbladet, samt på turisthyttas egne Facebook-sider.

- Dessverre må vi skuffe alle våre gjester med at også årets vintersesong blir avlyst, sier Sulheim.

Han forteller at den populære turisthytta hadde planlagt å åpne 18. mars, men at de avventet statsminister Erna Solbergs corona-pressekonferanse i går, før de tok den endelige avgjørelsen.

På pinebenken

- Vi har holdt arbeidsfolket på pinebenken med tanke på gårsdagens pressekonferanse, sier Sulheim til Dagbladet.

Men på pressekonferanse kom ikke regjeringen med konkrete føringer som hjelper turisthytta å planlegge for årets sesong, mener han.

- Vi kan som en liten bedrift like lite som regjeringen spå om påsken, men både de og vi må ta et smertelig valg om helse og sikkerhet, omdømme eller business. Nå er dette valget eller ansvaret dyttet nedover til kommunen og den enkelte bedrift, sier Sulheim.

Vurderer helserisikoen selv

Lom er en svært populær påske-destinasjon, ifølge Sulheim, som anslår at det normalt kommer mellom 15 000 og 30 000 tilreisende - noe som er mye når man står midt i en pandemi.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer