Oslo

Tusenvis får byggeforbud

Kommunen vil stanse fortetting, og vedtar midlertidig byggeforbud som omfatter 28 000 boliger. For aggressivt, mener bransjeforening.

FORBUD: 28 000 boliger i Oslo er omfattet i Småhusplanen til kommunen. Disse får nå midlertidig forbud mot å bygge på tomtene sine. Foto: Vidar Ruud / NTB
FORBUD: 28 000 boliger i Oslo er omfattet i Småhusplanen til kommunen. Disse får nå midlertidig forbud mot å bygge på tomtene sine. Foto: Vidar Ruud / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Plan- og bygningsetaten i Oslo har vedtatt et midlertidig forbud mot tiltak i områdene som omfattes av småhusplanen i byen, melder etaten i en pressemelding onsdag.

Forbudet ble varslet 6. april, men først vedtatt i dag. Det betyr at alle søknader som er sendt inn etter 6. april omfattes av forbudet.

Forbudet er del av den såkalte småhusplanen i Oslo, og formålet er å skjerme de omfattende områdene fra ytterligere fortetning og verne grøntområder.

Småhusplanen omfatter rundt 28 000 eiendommer spredt utover hele byen.

Leder for bransjeforeningen Norsk eiendom, Tone Tellevik Dahl, er klar på at hun mener tiltaket er for aggressivt.

- Dette har konsekvenser for langt flere enn de som hadde planer om å sende en søknad. Byggenæringen sysselsetter enormt mange i dette landet, sier hun.

Selv om vedtaket er midlertidig, tror hun det i realiteten vil ta lang tid før en avklaring kommer.

- Jeg tviler på at det går raskere enn ett år, sier hun.

Hun forteller at bransjen nå planlegger å klage på vedtaket.

- Småhusplanen skal ikke løse boligutfordringen, men det er likevel et faktum at det er mange boliger som nå ikke blir bygget i Oslo. Det er ikke det vi trenger nå. Oslo trenger flere boliger, og det fort, sier hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.