TV 2-profil kjøpte «tungsolgt» yachtklubb

Fagernes Yacht Club led en uviss skjebne. Så kom nyhetsanker Sturla Dyregrov på banen.

TRADISJONSRIK: Nyhetsanker Sturla Dyregrov har nå sikret seg Fagernes Yacht Club. Eiendommen har tidligere ligget ute for salg i lang tid, uten at eieren lykkes med et salg. Foto: Geir Martin Strande / Bergens Tidende / NTB
TRADISJONSRIK: Nyhetsanker Sturla Dyregrov har nå sikret seg Fagernes Yacht Club. Eiendommen har tidligere ligget ute for salg i lang tid, uten at eieren lykkes med et salg. Foto: Geir Martin Strande / Bergens Tidende / NTB Vis mer
Publisert

- Jeg klarte ikke å legge vekk tanken om denne eiendommen, sier Sturla Dyregrov (47) til Børsen.

Han er mest kjent for å lose tv-seerne gjennom nyhetssendingene på TV 2. Nå har Dyregrov valgt å satse millioner på å oppfylle drømmen om å eie en tradisjonsrik yachtklubb like utenfor Bergen sentrum.

At valget falt på nettopp Fagernes, var langt fra tilfeldig.

- Jeg så bort på Fagernes i barndommen og var borte og så på den da den ble lagt ut for to år siden. Det var ikke så god timing med jobben og tre barn. Men jeg klarte aldri legge vekk tanken på å kunne eie den, sier Dyregrov til Bergens Tidende, som først omtalte kjøpet.

YACHTKLUBB-EIER: Nyhetsanker i TV 2, Sturla Dyregrov, kan forsikre seerne om at han ikke forsvinner fra tv-ruta med det første. Foto: Tomm W. Christiansen / Dagbladet
YACHTKLUBB-EIER: Nyhetsanker i TV 2, Sturla Dyregrov, kan forsikre seerne om at han ikke forsvinner fra tv-ruta med det første. Foto: Tomm W. Christiansen / Dagbladet Vis mer

- Jobben min

Fagernes Yacht Club ligger ved Nordåsvannet, om lag 15 minutters kjøretur unna Bergen sentrum. Tomta strekker seg over tre mål, og består av en enebolig, samt et selskaps- og restaurantbygg med fire utleielokaler, i tillegg til uteservering.

Det er flere parkeringsplasser tilknyttet eiendommen, samt en marina med 110 båtplasser. Selv om Dyregrov nå går inn som eier, understreker TV 2-profilen at han vil la andre ta seg av selve driften.

- Jeg fortsetter i TV 2, og det er der fokuset mitt ligger. På et eller annet tidspunkt i livet, gjerne når jeg blir pensjonist, kan det imidlertid være fint å ha noe som dette å putle med, sier Dyregrov, som fra tidligere har en solid fot innenfor andre eiendomsinvesteringer.

Fikk ikke solgt

Den idylliske tomta har flere ulike eiere bak seg, og ble sist solgt til Odfjell Eiendom i 2011. Ifølge Bergensavisen ble den da solgt til en verdi av 33 millioner kroner.

I 2018 forsøkte selskapet, med Tore Odfjell i spissen, å kvitte seg med tomta. Det ble en seigpint prosess, hvor man ikke lyktes i å finne riktig kjøper.

Selskapet igangsatte derfor planer om mulig riving for så å sette opp ny bebyggelse, uten at heller dette førte fram.

- I uoverskuelig framtid

Siden har eiendommens skjebne vært uviss, før Dyregrov nå kom på banen.

- Planene er å si en gang for alle at det ikke vil komme et nytt boligprosjekt og at det ikke skal rives. Det er fint å kunne slå fast overfor dem som driver stedet, slik at de får trygge rammer. Folk skal vite at det vil stå selskapslokaler og marina her i uoverskuelig framtid, sier han og fortsetter:

BLINDLEIA: Millionhyttene ligger tett som perler i den sørlandske skjærgården Blindleia. Her boltrer noen av de mest kjente finansfolkene og investorene i Norge seg om sommeren. Hotellkongen Petter Stordalen, brødrene Øystein og Torstein Tvenge og Nicolai Tangen har alle luksuseiendommer her. Reporter Mina Janssen / Video: Lars Eivind Bones Vis mer

- Mine planer, utover å være eier, er å gi rammer til oppussing og vedlikehold.

Salgssum

Ifølge BT antydet selgeren, Tore Odfjell, at han ville be om en kjøpesum på 34 millioner kroner i 2018.

Dyregrov selv er ordknapp om hvor mye han punget ut for klubbdrømmen.

- Vi er vel litt der at vi ikke skal si så mye om kjøpesum. Det er masse variabler inne i bildet. Men jeg kan nøye meg med å si at det ligger nok lavere enn det. Hadde jeg vært villig til å betale 34 millioner så hadde jeg jo kjøpt det den gangen, sier han til BT.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer