Ullernåsen:

Tvangssalg av luksusvilla i retten

Den tidligere eieren av prakteiendommen har nå saksøkt egen advokat etter tvangssalget.

TVANGSSOLGT: Gregers Grams vei 2A ble tvangssolgt for 53 millioner kroner i 2018. Foto: Tinholt Eiendom
TVANGSSOLGT: Gregers Grams vei 2A ble tvangssolgt for 53 millioner kroner i 2018. Foto: Tinholt Eiendom Vis mer
Publisert

På Ullernåsen i Oslo ligger det en gigantisk villa på 800 kvadratmeter. Prakteiendommen ble kjøpt i 1989 av Aase Marie Moltzau. Der bodde hun i to tiår med ektemannen, tidligere skipsreder Ragnar Moltzau.

I 2010 gikk familiens rederi konkurs etter ha å bestilt flere skip med manglende finansiering. Moltzau-familiens herskapshus var blant annet stilt som sikkerhet, og måtte nå tvangsselges.

Saksøkte advokaten

Fra sidelinja kom imidlertid Kiwi-gründer Terje Navjord som en reddende engel året etter, og ga familien et lån på 28 millioner kroner slik at de kunne kjøpe villaen tilbake.

Sju år seinere besluttet imidlertid Navjord at eiendommen skulle legges ut for salg likevel, og uttalte den gangen at lånet ikke var betalt slik det skulle.

I 2018 gikk eiendommen for 53 millioner kroner på tvangssalg, men historien slutter ikke her.

Aase Marie Moltzau har nemlig tatt familiens tidligere advokat Joar Heide, og advokatfirmaet Ræder, til retten. De er saksøkt for å ha opptrådt uaktsomt i forbindelse med tvangssalget, viser prosessinnlegget som er levert til Oslo tingrett.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.