Tvangssolgt for 35 millioner

Villa-eiendommen er full av råteskader og slitasje, men ligger i svært ettertraktet Oslo-område. Nå får tomta omsider nye eiere.

SETT BEDRE DAGER: «Villa Fjeldet» ble oppført omkring 1885 av fabrikkeier Hans Christian Gregersen. Nå er eiendommen i ferd med å skifte eier for 35 millioner kroner. Foto: Andreas Eriksson / Diakrit
SETT BEDRE DAGER: «Villa Fjeldet» ble oppført omkring 1885 av fabrikkeier Hans Christian Gregersen. Nå er eiendommen i ferd med å skifte eier for 35 millioner kroner. Foto: Andreas Eriksson / Diakrit Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I oktober omtalte Børsen en bortgjemt og herskapelig eiendom på Oslos vestkant som var lagt ut på tvangssalg.

Fagerborg-tomta rommer noe så sjeldent som 5,8 mål sentralt i hovedstaden, og framstår godt skjermet - med Vestre Aker kirkegård som eneste nabo.

Selv om eiendommen kunne lokke med både sveitservilla, et sidebygg, garasje, og en særdeles romslig hage, var også fukt, råte, vepsebol og ei strengt regulert tomt en uunngåelig del av handelen.

Overtar om kort tid

Prisantydningen var satt til 40 millioner kroner. Endelig kjøpesum ender imidlertid noe under - med en rabatt på fem millioner.

- Det er stadfestet et bud på 35 millioner kroner, som foreløpig ikke er rettskraftig. Det vil si at man trenger rettens aksept før salget går gjennom, sier advokat Torolv Sundfør, som står for tvangssalget, til Børsen.

Selv om det gjenstår enkle formalia før kjøper mottar nøklene i Ullevålsveien, er planlagt overtakelse i slutten av mai.

- Hva er kjøpers plan for eiendommen?

- Det har jeg dessverre ikke førstehåndskunnskap om. Jeg opplever at planen er beboelse, men det kan jeg ikke si med sikkerhet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer