Pendler fortviler:

- Tvinges nesten til å velge

Therese Åkervall pendler mellom Norge og Sverige. Nå mener hun at regjeringen nærmest tvinger henne til å velge mellom dattera og jobben.

Foto: Tor Erik Schrøder / NTB
Foto: Tor Erik Schrøder / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Therese Åkervall bor i Trondheim, men jobber i et svensk firma. Hun tilbringer annenhver uke på jobben i Sverige, og hjemme med dattera i Trondheim.

Det var mye lettere før, da regelverket var vesentlig bedre tiltpasset, sier hun til Dagbladet.

Nå er reglene stammet inn, og det er innført et testregime og regler som gjør at vi ikke lengre kan fungere som den familien de er, sier hun.

- Etter de nye reglene så kreves det at jeg har en negativ test senest tatt 24 timer før innreise og nå er det private testsenteret påskestengt. Jeg testet meg for to dager siden og har fått skrevet ut dokumentasjon fra både smittevernkontoret og politiet, som kan vises frem ved innreise, sier hun.

- Likevel er det ikke sikkert at jeg får reise hjem til boligen jeg eier på Byåsen og begynne samværet med min datter. I verste fall blir jeg nektet og må kjøre 18 mil tilbake til ektefellen som bor i Østersund i påvente om å ta en test etter påska. Det betyr at samværet må utsettes, sier hun.

Hun sier at det har gått bra å pendle til nå, siden hun blant annet har hatt karantenefritak i fritida.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer