Tvinges til å kaste tusenvis av liter øl

Risikerer at voldsomme summer går rett i vasken.

ØLSTUE: Brygg i Storgata måtte i likhet med andre serveringssteder, stenge dørene for to og en halv uke siden. Jan Thomas Nybak (nummer fire fra venstre) frykter at flere tusen liter øl nå må destrueres. Foto: Ingar Storfjell / Aftenposten
ØLSTUE: Brygg i Storgata måtte i likhet med andre serveringssteder, stenge dørene for to og en halv uke siden. Jan Thomas Nybak (nummer fire fra venstre) frykter at flere tusen liter øl nå må destrueres. Foto: Ingar Storfjell / Aftenposten Vis mer
Publisert

- Det er vanligvis meg du skal snakke med, ja, men jeg er i pappaperm. Egentlig skulle du kontaktet min stedfortreder.

- Men han er permittert, stakkar.

Fredag den 13. mars måtte ølbaren Brygg i Oslo stenge kranene og permittere rundt 30 ansatte. For daglig leder Jan Thomas Nybak har coronakrisen kostet dyrt. To dager før dørene ble lukket, ankom en varelevering med øl til innkjøpspris på 200 000 kroner.

Nå frykter han at alt går i vasken.

- Vi sitter med over 3000 liter tankøl, som har holdbarhet i seks uker fra levering. Nå har det snart gått snart tre uker allerede. Vi ser for oss å ta det tapet på 200 000 kroner, men verdien er jo langt høyere. Og nå snakker jeg bare om tankøl.

Artikkelen fortsetter under:

Nybak opplyser at Brygg som regel innehar et varelager til verdi av 1,2 millioner kroner. Selv om flaskeøl har noe lenger holdbarhet, ser ikke driftssjefen bort fra at de også her må destruere varer.

- Det som kommer fra en tankbil, går ikke an å returere. Da er det allerede pumpet inn i systemet, og kan ikke pumpes tilbake. Vi handler også en del fra små, norske bryggerier, men de sliter vel så mye som oss. Derfor har vi foreløpig ikke prøvd å returnere varene fra dem.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer