Elon Musk

Tvitret konspirasjonsteori om Pelosi

Tre dager etter at Elon Musk tok over Twitter benyttet han anledningen til å sende ut en tvittermelding med grunnløse påstander om angrepet på ektemannen til den demokratiske speakeren Nancy Pelosi.

NY EIER: Tesla-gründer Elon Musk har kjøpt Twitter. Søndag tvitret han en konspirasjonsteori om angrepet på ektemannen til Nancy Pelosi som et svar til Hillary Clinton. Foto: Angela Weiss / AFP
NY EIER: Tesla-gründer Elon Musk har kjøpt Twitter. Søndag tvitret han en konspirasjonsteori om angrepet på ektemannen til Nancy Pelosi som et svar til Hillary Clinton. Foto: Angela Weiss / AFP Vis mer
Publisert

NEW YORK (Børsen): Tvittermeldingen Musk sendte ut søndag reiser igjen spørsmål om hva den nye eieren av Twitter vil gjøre for å bekjempe feilinformasjon og hatefulle ytringer, skriver New York Times.

- Det republikanske partiet og dets talerør sprer nå regelmessig hat og forvirrede konspirasjonsteorier. Det er sjokkerende, men ikke overraskende at vold blir resultatet. Som borgere må vi holde dem ansvarlige for deres ord og handlingene som følger, skrev den tidligere demokratiske presidentkandidaten Hillary Clinton på Twitter lørdag.

Clinton mener hatefull retorikk har oppildnet personer, som mannen som fredag angrep ektemannen til den demokratiske speakeren Nancy Pelosi.

I meldingen lenket hun også til en artikkel fra Los Angeles Times hvordan mannen som er pågrepet for angrepet, spredte konspirasjonsteorier fra QAnon og andre høyreekstreme.

Konspirasjoner

Utspillet fra Clinton, fikk Musk til å svare.

- Det kan være en liten mulighet for at at det er mer i denne historien enn det som er kommet fram, skriver Twitter-eieren og legger ved en lenke til en artikkel fra Santa Monica Observer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer