USA:

Tvunget til å stenge

Flere skianlegg nordøst i USA har stengt på grunn av lite snø og rekordhøye temperaturer.

SKIMÅNED: Januar er en rekordvarm måned en rekke steder i verden. Det er trøblete for skianleggene. Her fra Stowe Ski Area i Vermont, som var en av de første som åpnet i området på 1930-tallet. Foto: Patrick Frilet/REX
SKIMÅNED: Januar er en rekordvarm måned en rekke steder i verden. Det er trøblete for skianleggene. Her fra Stowe Ski Area i Vermont, som var en av de første som åpnet i området på 1930-tallet. Foto: Patrick Frilet/REX Vis mer
Publisert

Det er varmere enn aldri før i Europa. Forrige søndag ble det for eksempel registrert en temperatur på 18,9 grader celsius i Warszawa, hovedstaden i Polen.

Det skaper store problemer for skisentrene i de fleste europeiske landene, og noen har blitt tvunget til å stenge på grunn av for lite snø.

Og det er ikke bare i Europa at høye temperaturer fører til trøbbel.

Ifølge New York Post har nå en rekke skianlegg i Vermont nordøst i USA også blitt tvunget til å stenge på grunn av varmen.

SNØSKRED: Her blir skiløpere tatt av et snøskred i Østerrike, som førte til en redningsaksjon med rundt 200 personer. Video: Stefan Albrecht Vis mer

- Ikke vært kaldt nok

Også der har det vært rekordhøye temperaturer i januar måned.

- Det har rett og slett ikke vært kaldt nok til at skistedene kan lage snø effektivt, sier Spencer Spellmann, seniorredaktør for skinettstedet On The Snow til avisa.

Både anleggene Camden Snow Bowl og Mad River Glen er blant dem som har måttet stenge.

I den kjente skibyen Burlington skal temperaturene ha vært så høye som 25 grader over normalen for nyttår, og skal fortsatt ligge på 10-15 grader over gjennomsnittet for året.

- En ulempe

- Ikoniske skisteder som Killington og Stowe har bare hatt 127 centimeter med snø, mens sesonggjennomsnittet deres er nærmere 200. Det er en ulempe i januar, fortsetter Spellmann ifølge avisa.

Bryan Rivard fra Ski Vermont opplyser til avisa at 18 av de viktigste alpinanleggene i Vermont planlegger å gjenåpne denne helga.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer