Hetebølge i Europa

Tvunget til å stenge

Landets mest besøkte turistattraksjoner stenges av greske myndigheter i dag.

KRISE: Normalt svermer det av turister på Akropolis i den greske hovedstaden Aten. Men ikke i dag. REUTERS/Louiza Vradi
KRISE: Normalt svermer det av turister på Akropolis i den greske hovedstaden Aten. Men ikke i dag. REUTERS/Louiza Vradi Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

På en høyde i den greske hovedstaden Aten ligger en av verdens mest kjente arkeologiske severdigheter. Turistene strømmer daglig til det mektig imponerende Akropolis, men de som hadde planlagt å ta turen i dag vil bli skuffet.

Greske myndigheter stenger nemlig Akropolis fredag ettermiddag som et tiltak for å beskytte turistene, melder Reuters.

Et av verdens mest besøkte turistmål er stengt fra klokka 12 til 17 i det temperaturene er varslet å bikke 41 grader nå i ettermiddag. Normalt kan du trygt legge på ytterligere noen grader på Akropolis, på grunn av beliggenheten i høyden og den totale mangel på skygge.

- Det er svært sannsynlig at vi gjennomfører det samme tiltaket i morgen, sier den greske kulturminister Lina Mendoni, ifølge NTB.

Røde Kors tok oppstilling langs køen og delte ut vannflasker til folk i den lange køen av turister, før severdigheten ble stengt ned, skriver Reuters.

Den midlertidige stengingen kommer bare dager etter at greske myndigheter innførte flere tiltak for å få bedre kontroll over tilstrømmingen av turister, inkludert tidsbegrensninger og separate køer for større grupper.

Kulturminister Lina Mendoni uttalte til The Guardian at antall besøkende i juni og så langt i juli lå hele 80 prosent over nivåene fra 2019, det siste normalåret før coronapandemien.

Akropolis er den best besøkte turistattraksjonen i Hellas med mer enn 17 000 besøkende hver dag.

Presidenten for den lokale turistforeningen, Lysandros Tsilidis, sier til The Guardian at på 1970-tallet var det rundt sju millioner besøkende årlig.

- Nå er det mer enn 30 millioner, tre ganger så mye som befolkningen vår.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer