Hetebølge i Europa

Tvunget til å stenge

Landets mest besøkte turistattraksjoner stenges av greske myndigheter i dag.

KRISE: Normalt svermer det av turister på Akropolis i den greske hovedstaden Aten. Men ikke i dag. REUTERS/Louiza Vradi
KRISE: Normalt svermer det av turister på Akropolis i den greske hovedstaden Aten. Men ikke i dag. REUTERS/Louiza Vradi Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

På en høyde i den greske hovedstaden Aten ligger en av verdens mest kjente arkeologiske severdigheter. Turistene strømmer daglig til det mektig imponerende Akropolis, men de som hadde planlagt å ta turen i dag vil bli skuffet.

Greske myndigheter stenger nemlig Akropolis fredag ettermiddag som et tiltak for å beskytte turistene, melder Reuters.

Et av verdens mest besøkte turistmål er stengt fra klokka 12 til 17 i det temperaturene er varslet å bikke 41 grader nå i ettermiddag. Normalt kan du trygt legge på ytterligere noen grader på Akropolis, på grunn av beliggenheten i høyden og den totale mangel på skygge.

- Det er svært sannsynlig at vi gjennomfører det samme tiltaket i morgen, sier den greske kulturminister Lina Mendoni, ifølge NTB.

Røde Kors tok oppstilling langs køen og delte ut vannflasker til folk i den lange køen av turister, før severdigheten ble stengt ned, skriver Reuters.

Den midlertidige stengingen kommer bare dager etter at greske myndigheter innførte flere tiltak for å få bedre kontroll over tilstrømmingen av turister, inkludert tidsbegrensninger og separate køer for større grupper.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.