Kraftig nedgang i markedet:

Tvunget til masse­oppsigelse

Nå er det klart hvor mange som blir oppsagt ved hjørnesteinsbedriften.

TØFF BESKJED: Hjørnesteinsbedriften Støren Treindustri utenfor Trondheim sier opp flere titalls ansatte. Virksomheten leverer til både boligbygging og offentlige bygg. Foto: Støren Treindustri
TØFF BESKJED: Hjørnesteinsbedriften Støren Treindustri utenfor Trondheim sier opp flere titalls ansatte. Virksomheten leverer til både boligbygging og offentlige bygg. Foto: Støren Treindustri Vis mer
Publisert

TRONDHEIM (Børsen): I starten av april ble det kjent at hjørnesteinsbedriften Støren Treindustri hadde varslet de at de må gå til masseoppsigelse av ansatte. Det bekreftet konstituert daglig leder Håvard Døhl overfor Børsen.

Allerede i november varslet bedriften permitteringer av mellom 90 og 100 personer. Siden da har selskapet gradvis redusert antallet permitterte utover i årets første kvartal, men har fortsatt 44 permitterte.

De ser det derfor ikke er til å unngå, innenfor det regelverket som gjelder for permitteringer, å unngå oppsigelser, skriver selskapet i en pressemelding.

- Dramatisk

I pressemeldingen kommer det fram at bedriften ser seg nødt til å gå til oppsigelse av 35 personer innen utgangen av mai.

- Det er uten tvil en trist beskjed å gi til de ansatte, men det er noe som tvinger seg fram når vi får slike dramatiske bortfall i markedet. Utover det har jeg ikke så mye å kommentere, sier Døhl i en kommentar til Trønderbladet, som først omtalte saken.

Bakgrunnen for de mange oppsigelsene skyldes at markedet for salg og igangsettinger av nye boliger har stupt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer