- Tvunget tilbake til tobakken

130 000 vapere satte dampen i halsen da det ble klart at all norsk vape snart må smake tobakk. Nå truer 7000 av dem med å gå tilbake til sigaretter.

GUTTER I RØYKEN: Bård Hoksrud (Frp), Frank Tinmannsvik fra Norsk Dampselskap og (skjult i skodda) Morten Wold (Frp) driver ikke med tåkeprat. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
GUTTER I RØYKEN: Bård Hoksrud (Frp), Frank Tinmannsvik fra Norsk Dampselskap og (skjult i skodda) Morten Wold (Frp) driver ikke med tåkeprat. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Publisert

STORTINGET (Dagbladet): Alt skal bli elektrisk i disse tider. Men e-sigaretten går en usikker framtid i møte.

I dag tilbys tusenvis av smaker til vapere i Norge, for eksempel sukkerspinn, godteri og ymse fruktsmaker.

Denne valgfriheten vil forsvinne som dugg for sola fra neste år.

Når det fra 2024 blir lov med nikotin i e-sigarettene, vil det også ledsages av et krav om at det bare blir én tillatt smak: Tobakk.

- Den smaken Ingvild Kjerkol sier at hun vil at vi skal ha, er jo tobakk-smak. Det var jo det vi sloss for livet for å komme oss bort fra. Det er den som har prøvd å ta livet av oss!, sier leder i Norsk Dampselskap, Frank Tinmannsvik til Dagbladet, fra en sky av nikotindamp med smak av gul Fox.

Norsk Dampselskap er - som du kan gjette - en forening for dampere - eller «vapere» på gatespråk. Det er folk som bruker e-sigaretter.

Til Stortinget har Tinmannsvik med seg 7000 underskrifter fra tidligere røykere som sier de har klart å stumpe røyken ved hjelp av e-sigaretter.

Når helsemyndighetene nå vil at det bare skal være én smak tilgjengelig, frykter han at mange igjen vil velge røyken.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.