Twitter inn i TikTok-kampen

Har 45 dager på seg før tjenesten stenges i USA. TikTok kan bli presset ut.

FARLIG: Youtube-stjernene Alex og Alan Stokes er i trøbbel etter å ha utført et falskt bankran. Reporter: Christian Wehus. Video: Stokes Twins. Vis mer
Publisert

Twitter har henvendt seg til TikToks kinesiske eier ByteDance, fordi de ønsker å kjøpe den amerikanske delen av plattformen, skriver BBC.

TikTok har på kort tid blitt en sosial medie-plattform som er godt etablert blant unge brukere verden over. Gjennom appen har flere skaffet seg enorme følgerbaser, og er som superstjerner å regne.

Det som tilsynelatende er lettbeint underholdning, og for mange et glimrende sted til å bli sett og å få brukt kreativiteten, har den siste tida vært under lupen angående den egentlige hensikten med appen.

45 dager igjen

Bekymringene knytter seg til hva slags informasjon TikTok samler om brukerne, og om appen blir brukt til å overvåke dem.

En kinesisk lov fra 2017 krever at kinesiske selskaper støtter og samarbeider med landets nasjonale etterretningsarbeid.

USAs president Donald Trump, er blant dem som frykter at kinesiske myndigheter overvåker amerikanske borgere som bruker tjenesten, og kan samle informasjon som kan brukes mot nasjonens interesse.

Søndag ble det kjent at han krever at et amerikansk selskap kjøper opp appen dersom amerikanske borgere skal kunne fortsette å bruke den. Fristen har han satt til 15. september, skriver blant andre The Guardian.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer