Twitter inn i TikTok-kampen

Har 45 dager på seg før tjenesten stenges i USA. TikTok kan bli presset ut.

FARLIG: Youtube-stjernene Alex og Alan Stokes er i trøbbel etter å ha utført et falskt bankran. Reporter: Christian Wehus. Video: Stokes Twins. Vis mer
Publisert

Twitter har henvendt seg til TikToks kinesiske eier ByteDance, fordi de ønsker å kjøpe den amerikanske delen av plattformen, skriver BBC.

TikTok har på kort tid blitt en sosial medie-plattform som er godt etablert blant unge brukere verden over. Gjennom appen har flere skaffet seg enorme følgerbaser, og er som superstjerner å regne.

Det som tilsynelatende er lettbeint underholdning, og for mange et glimrende sted til å bli sett og å få brukt kreativiteten, har den siste tida vært under lupen angående den egentlige hensikten med appen.

45 dager igjen

Bekymringene knytter seg til hva slags informasjon TikTok samler om brukerne, og om appen blir brukt til å overvåke dem.

En kinesisk lov fra 2017 krever at kinesiske selskaper støtter og samarbeider med landets nasjonale etterretningsarbeid.

USAs president Donald Trump, er blant dem som frykter at kinesiske myndigheter overvåker amerikanske borgere som bruker tjenesten, og kan samle informasjon som kan brukes mot nasjonens interesse.

TIKTOK-STJERNER: Charli D'Amelio er Tiktoks største stjerne. Her med søsteren Dixie, som også er blant de største. Nå kan appen bli forbudt i USA Foto: Andrew H. Walker/Shutterstock/NTB Scanpix.
TIKTOK-STJERNER: Charli D'Amelio er Tiktoks største stjerne. Her med søsteren Dixie, som også er blant de største. Nå kan appen bli forbudt i USA Foto: Andrew H. Walker/Shutterstock/NTB Scanpix. Vis mer

Søndag ble det kjent at han krever at et amerikansk selskap kjøper opp appen dersom amerikanske borgere skal kunne fortsette å bruke den. Fristen har han satt til 15. september, skriver blant andre The Guardian.

Han har også beordret amerikanske firmaer om å slutte å gjøre avtaler med TikTok innen 45 dager av hensyn til sikkerheten.

Twitter og Microsoft

Tech-giganten Microsoft har til nå vært ansett som det mest aktuelle selskapet til å kjøpe TikTok, men nå har Twitter dukket opp som en mulig utfordrer.

Det er uklart om Twitter har råd til å kjøpe TikTok fra sine kinesiske eiere og om de kan fullføre en avtale innen 45-dagers vinduet, ifølge Wall Street Journal. Bare den amerikanske delen av TikTok er estimert til flere titalls milliarder dollar.

Som svar på den amerikanske presidentens ordre, har TikTok truet med rettslige skritt mot USA.

Donald Trump har satt en frist til 15. september for at avtalen skal fullføres, ellers vil forbudet gå foran og bli utilgjengelig for amerikanske brukere, skriver BBC.

India har allerede forbudt appen og vist til bekymring rundt sikkerhet og personvern, mens det er meldt om at flere land vurderer lignende tiltak.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer