Flystyrten i Østersjøen:

Tysk finansmann og familien styrtet

Den tyske finansmannen Karl-Peter Griesmann og familien samt en familievenn skal ha styrtet Østersjøen søndag, ifølge tyske medier. Griesmann skal ha fløyet privatjeten selv.

FESTIVAL-FAN: Peter Griesmann var president for Blaue Funken-karnevalet i Köln i mange år. Foto: Die Blaue funken
FESTIVAL-FAN: Peter Griesmann var president for Blaue Funken-karnevalet i Köln i mange år. Foto: Die Blaue funken Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det skriver en rekke tyske medier mandag. Blant annet Express og Bild.

Finansmannen fra byen Köln vest i landet, skal ha vært en flyentusiast i årevis og fløy ofte, ifølge Express.

72-åringen gikk ned sammen med sin 68-år gamle kone Juliane, og datteren Lisa på 26, skriver Aftonbladet. Den svenske avisa skriver at datterens venn var hennes 27-årige kjæreste.

I tyske medier framheves også den avdøde finansmannens store entusiasme for det årlige karnevalet Blaue Funken i hjembyen.

- Jeg er sjokkert av den plutselige døden til Karl-Peter Griesmann og hans kone og datter. Min sympati går til deres familie. Peter har betydd mye for byen i mange tiår, både som entreprenør og karneval-deltaker. Som mangeårig president ledet han Blaue Funken til en ny æra. De siste fem åra har han stått bak meg og Köln-festivalens komité som leder for styret, sier nåværende president Chris Kuckelkorn til lokalavisa report-K.

Griesmann var leder for entreprenørfirmaet Griesmann Gruppen, som bedrev med storskala konstruksjonsvirksomhet, skriver Daily Mail.

Mandag er nettsida til selskapet nede.

NØDANROP: Dette er nødanropet fra svenske redningstjenester i etterkant av flystyrten utenfor kysten av den svenske øya Gotland,4. september. Vis mer

Søndag var det dramatiske minutter da det kom inn rapporter om et fly med fire personer om bord - som tok av i Sør-Spania - ikke landet i Köln som ventet.

Både danske og tyske jagerfly fulgte privatjeten for å finne den og opprette kontakt - uten hell.

SPIRALMØNSTER: Cessna-maskinen begynte til slutt å fly i spiralmønster, før det ble borte fra sporingssidene. Kart: Flightradar24
SPIRALMØNSTER: Cessna-maskinen begynte til slutt å fly i spiralmønster, før det ble borte fra sporingssidene. Kart: Flightradar24 Vis mer

Flyet var av typen Cessna.

Klokka 19.47 styrtet flyet i Østersjøen. Klokka 20.09 meldte Aftonbladet at det var gjort funn av vrakdeler og oljesøl i sjøen.

Det spekuleres i om privatjeten har hatt problemer med trykket i kabinen allerede tidlig i flighten.

- Det er alvorlig og da bør man ikke fly særlig høyere enn 3500m, på grunn av at lavt oksygennivå utvikler seg i kabinen, som igjen kan medføre at man mister bevisstheten, sa flyanalytiker Has Jørgen Elnæs i Winair til Dagbladet søndag kveld.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer