Brått fall i tysk industriproduksjon:

Tysk kollaps: - Tror dette er starten

Ferske industritall fra Europas største økonomi viser et brått fall. Toppøkonom frykter hele økonomien er i ferd med å bli dratt inn i en resesjon.

UTSOLGT: Den tyske bilgiganten Volkswagen meldte tidligere denne uka at de er utsolgt for elbiler i år. Foto: Tobias Schwarz / AFP
UTSOLGT: Den tyske bilgiganten Volkswagen meldte tidligere denne uka at de er utsolgt for elbiler i år. Foto: Tobias Schwarz / AFP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ferske tall for Tysklands industriproduksjon er alt annet enn lystig lesning for det som er Europas største økonomi.

Mens analytikerne hadde ventet en nedgang på 1 prosent i Tysklands industriproduksjon, er fasiten et stup på 3,9 prosent i mars - sammenliknet med måneden før.

Det er det største fallet siden coronakrisa brøt ut i mars 2020. Krigen i Ukraina og fortsatte utfordringer som følge av coronarestriksjoner i Kina får skylda:

- Vi tror dette er starten på en dyp produksjonsnedgang som sannsynligvis vil dra hele økonomien ned i en resesjon, sier økonomen Andrew Kenningham ved Capital Economics til Financial Times (FT).

Det mest alvorlige fallet, som for alvor trekker industriproduksjonen i Tyskland ned, kommer fra landets bilbransje. For produksjonen av nye biler i landet som står bak merker som BMW, Audi, Mercedes og Volkswagen stupte med hele 14 prosent i mars, ifølge Tysklands offisielle statistikkbyrå Destatis.

Utsolgt

Som DinSide meldte tidligere denne uka, har coronapandemien og krigen i Ukraina stukket store kjepper i hjulene for bilindustrien. Onsdag meldte Volkswagen-konsernet at de går tomme for elbiler i Europa og USA. Det skriver Financial Times.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer