I mai kunne Tyskland registrere sitt første handelsunderskudd på mer enn 30 år, noe som betyr at landet hadde importert mer enn de eksporterte.
Professor i statsvitenskap, Andreas Nölke, forteller til Deutsche Welle at dette er svært bekymrende.
- Globalt er det ingen økonomi som er mer utsatt for endringene i globaliseringen enn Tyskland.
Faller
Ifølge Nölke er Tyskland ett av landene som har dratt mest nytte av globaliseringen. Han mener at landet har blitt avhengige av sin mektige eksportbase og trenger en ny økonomisk modell for å møte kravene til en endrende global kontekst.
- Nå kan du se at dataene rundt globalisering sakte, men jevnt faller. Jeg tror Tyskland er i trøbbel.
Ifølge Deutsche Welle mener flere økonomer også at de rekordhøye handelstallene fra juni kan tilskrives stigende priser og voldsom inflasjon, snarere enn at tysk eksport er ved god helse.
Mens Nölke mener at Tysklands eksportkrise har vært et faktum i årevis, er en av de siste og største truslene krisen rundt russisk energi.
Flere trusler
Carsten Brzeski, økonom i ING Bank og mangeårig tysk økonomianalytiker mener det også er andre ting som preger den tyske økonomien.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger