Gasslekkasje i Østersjøen

Tyskland med Nord Stream-aksjon

To tyske krigsskip har vært sendt ut på et rekognoseringsoppdrag ved Nord Stream-rørledningene i Østersjøen.

BOBLER: Det danske forsvaret har publisert det første bildet som viser bobler fra gasslekkasjene i rørledningene Nord Stream 1 og 2 i Østersjøen utenfor Bornholm. Vis mer
Publisert

Det tyske forsvaret og politiet har sammen iverksatt en undersøkelse av den angivelige sabotasjen mot gassrørledningene Nord Stream 1 og 2.

Forsvaret og politiet lanserte et rekognoseringsoppdrag like etter lekkasjene. Det framkommer i et brev fra forsvarsdepartementet til riksdagens forsvarskomité, som de tyske kringkasterne WDR og NDR har fått innsyn i.

President for det tyske politiet, Dieter Romann, har forrige uke bedt om assistanse fra forsvaret med å kartlegge skadene på rørledningene, framkommer det i brevet.

Rekognosering

Den tyske marinen bisto med to skip som seilte ut til åstedet for lekkasjene. Dykkere fra politiet var om bord på skipene, og tok bilder av skadene på rørledningene, melder den tyske kringkasteren.

Tyske myndigheter vurderer nå å iverksette en fullskala kriminaletterforskning av lekkasjene.

De fire lekkasjene i rørledningene Nord Stream 1 og 2 skapte sjokkbølger i Europa. Årsaken til lekkasjene er ikke kjent, men en rekke statsledere og eksperter peker på sabotasje som årsak.

Lekkasjene har alle funnet sted i internasjonalt farvann, svært nær den danske øya Bornholm. Rørledningene frakter gass mellom Russland og Tyskland.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer