Ukraina-krigen

Tyskland med Putin-grep: - Det vil irritere ham

Tyskerne oppfordres til å kutte i energiforbruket sitt for å hjelpe landet å bli mindre avhengig av russisk import.

VIL IRRITERE PUTIN: Den tyske næringsministeren Robert Habeck oppfordrer tyskerne til å spare energi. Foto: Natalia Kolesnikova/AFP/NTB
VIL IRRITERE PUTIN: Den tyske næringsministeren Robert Habeck oppfordrer tyskerne til å spare energi. Foto: Natalia Kolesnikova/AFP/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mens man her til lands oppfordres til å spare strøm på grunn av høye strømpriser, blir man i andre land rådført til å spare energi for å irritere Vladimir Putin.

Nå i påsken oppfordret nemlig den tyske visekansleren og næringsministeren Robert Habeck landsmennene sine til å hjelpe til med å avvenne landet deres fra russisk olje og gass.

- Hvis du kan ta toget eller sykkelen denne påsken er det bra: det er bra for lommeboka og det vil irritere Putin, sier han til BBC.

Oppfordrer til hjemmekontor

Tyskland er avhengige av gass fra Russland: de får to tredeler av sitt årlige forbruk fra landet. Russland står også for 40 prosent av gassimporten generelt til Europa.

På grunn av dette har EU foreløpig ikke innført sanksjoner på russisk gass.

Hvis tyskerne selv kutter ti prosent av forbruket sitt, kan det gjøre en forskjell, mener Habeck ifølge avisa. Han oppfordrer også sjefer til å la ansatte jobbe hjemmefra en eller to dager i uka, som under corona-pandemien.

- En annen holdning

Ifølge Bloomberg Economics kommer den russiske staten til å tjene 321 milliarder dollar på energieksport i år, mer enn 30 prosent mer enn i fjor, og flere har tatt til orde for at sanksjoner på russisk gass må til for å stoppe krigen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer