Hallgeir Kvadsheim

«Uåret 2023»: - Kan bli ganske tøft

«Nytt år, nye muligheter», begynner å få en hul klang etter tre år med krise på krise.

DYSTER BESKJED: Hallgeir Kvadsheim kommer ikke med noe glansbilde av 2023. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
DYSTER BESKJED: Hallgeir Kvadsheim kommer ikke med noe glansbilde av 2023. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Publisert

Mange har de siste to åra stått med glasset hevet på slaget tolv nyttårsaften, og tenkt at «endelig var det året over». Men håpet om et normalår har svunnet kjapt. 2022 startet med nedstengninger, og ikke lenge etter at munnbindene ble kastet brøt det ut krig i Europa.

Samtidig har galopperende priser skyldt over landet, og mange avslutter året i køen foran Fattighuset.

Og for dem som tenker at alle gode ting er tre, er det neppe slik at tunge tider blir ført vekk med fyrverkeriet om få uker.

- Vi går inn i 2023 med en inflasjon vi ikke har sett på nesten 30-40 år. Det gjorde vi ikke da vi gikk inn i 2022. Vi har en rente vi ikke har sett på ti år, og det spås at den skal videre opp, lyder Hallgeir Kvadsheims dystre oppsummering av neste år, et år han omtaler som «uåret 2023».

Frykter inkassoøkning

Siviløkonomen er best kjent fra TV-suksessen «Luksusfellen», og nå styreleder i Inkassoregisteret AS, som skal gi nordmenn oversikt over alle inkassosakene sine. Og nettopp inkassosmellen - den tror Kvadsheim at vil melde seg for mange på nyåret.

- Inkassoselskapene sier til oss at det ikke har vært så høy økning i høst, men at de frykter hva som vil skje utover vinteren og våren. Kredinor sier at de allerede har merket en viss økning hos de unge. Det er et faresignal, sier han, og utdyper:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer