Ubeboelig rønne: Krever åtte millioner

- For farlig med fysisk oppmåling, heter det i annonsen.

UBEBOELIG: En falleferdig og ubeboelig eiendom på Hvaler er taksert til åtte millioner. Foto: FotoCetera
UBEBOELIG: En falleferdig og ubeboelig eiendom på Hvaler er taksert til åtte millioner. Foto: FotoCetera Vis mer
Publisert

– Det meste må gjøres. Det er ikke lagt inn vann og kloakk, men det er tilgjengelig rett ute i veien. Samtidig er jo bygningsmassen ødelagt.

Det sier mekler Henriette Knold Andersen til Fredriksstad Blad om den ubeboelige eiendommen som nylig ble lagt ut til salg på Hvaler.

Bygningene på tomta beskrives som helt ødelagte, med store lekkasjer i taket, mye råte i trekonstruksjoner og store mengder vann i krypkjelleren. Prisantydningen er likevel satt til beskjedne åtte millioner kroner.

- For farlig med fysisk oppmåling

Eiendommen ligger idyllisk plassert i et område med både hytter og hus i Korshavn på Kirkøy, bare 15 minutter i bil fra Skjærhalden. Bygningsmassen består av et våningshus, en låve og et anneks.

STOR TOMT: Tomten har et areal på 418 000 kvadratmeter. Foto: FotoCetera
STOR TOMT: Tomten har et areal på 418 000 kvadratmeter. Foto: FotoCetera Vis mer

Det er «for farlig med fysisk oppmåling» av våningshuset, men ifølge annonsen er det beregnet å ha et bruttoareal på 110 kvadratmeter. Grunnflaten er likevel oppgitt å være én kvadratmeter fordi bygningene er ubeboelige.

Den lave standarden gjør at både våningshuset og låven må rives, mens annekset er i god nok stand til å pusses opp.

Men det er en grunn til den høye takseringen - eiendommen er nemlig gigantisk. Tomten er på hele 418 000 kvadratmeter, eller 418 mål, og består av både naturtomt, skog, bygninger og noe dyrkbart areal.

- Det er en eiendom med stort potensial, men man må være villig til å legge inn en innsats, sier Knold Andersen til Børsen.

Ikke havutsikt

Tomten ligger et steinkast fra det gamle ferjeleiet i Korshavn, men eventuelle kjøpere kan se langt etter havutsikt.

«Før eiendommen ble gjengrodd hadde våningshuset fin utsikt ned mot Korshavnskilen og en frodig hage hvor det fortsatt skal finnes botaniske skatter», heter det i annonsen.

IKKE HAVUTSIKT: Tross plassering et steinkast fra havet, er det i dag ikke havutsikt fra eiendommen. Foto: FotoCetera
IKKE HAVUTSIKT: Tross plassering et steinkast fra havet, er det i dag ikke havutsikt fra eiendommen. Foto: FotoCetera Vis mer

Mekleren opplyser imidlertid til lokalavisa at det vil være mulig å fjerne noe av vegetasjonen for å få bedre utsikt mot havet.

Flere interesserte

Til tross for at eiendommen per nå er ubeboelig og gjengrodd, har mekleren opplevd interesse fra flere hold.

- Men det faktum at det er konsesjon og boplikt gjør noen usikre, sier Knold Andersen til Børsen og legger til:

- Det er en vanskelig eiendom å prise, så får vi se da, når det kommer konkrete bud, hvorvidt åtte millioner er riktig sum.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer