Ubeboelig rønne: Krever åtte millioner

- For farlig med fysisk oppmåling, heter det i annonsen.

UBEBOELIG: En falleferdig og ubeboelig eiendom på Hvaler er taksert til åtte millioner. Foto: FotoCetera
UBEBOELIG: En falleferdig og ubeboelig eiendom på Hvaler er taksert til åtte millioner. Foto: FotoCetera Vis mer
Publisert

– Det meste må gjøres. Det er ikke lagt inn vann og kloakk, men det er tilgjengelig rett ute i veien. Samtidig er jo bygningsmassen ødelagt.

Det sier mekler Henriette Knold Andersen til Fredriksstad Blad om den ubeboelige eiendommen som nylig ble lagt ut til salg på Hvaler.

Bygningene på tomta beskrives som helt ødelagte, med store lekkasjer i taket, mye råte i trekonstruksjoner og store mengder vann i krypkjelleren. Prisantydningen er likevel satt til beskjedne åtte millioner kroner.

- For farlig med fysisk oppmåling

Eiendommen ligger idyllisk plassert i et område med både hytter og hus i Korshavn på Kirkøy, bare 15 minutter i bil fra Skjærhalden. Bygningsmassen består av et våningshus, en låve og et anneks.

Det er «for farlig med fysisk oppmåling» av våningshuset, men ifølge annonsen er det beregnet å ha et bruttoareal på 110 kvadratmeter. Grunnflaten er likevel oppgitt å være én kvadratmeter fordi bygningene er ubeboelige.

Den lave standarden gjør at både våningshuset og låven må rives, mens annekset er i god nok stand til å pusses opp.

Men det er en grunn til den høye takseringen - eiendommen er nemlig gigantisk. Tomten er på hele 418 000 kvadratmeter, eller 418 mål, og består av både naturtomt, skog, bygninger og noe dyrkbart areal.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer