Uber: 6.000 overgrep på to år i USA

Uber melder om at de fikk rapportert inn nesten 6.000 seksuelle overgrep, hvorav mer enn 450 voldtekter, for virksomheten i USA i 2017 og 2018.

LEGGER FRAM RAPPORT: Uber legger fram en rapport om sikkerhet for reisende med tjenesten natt til fredag. Foto: REUTERS/Brendan McDermid/File Photo
LEGGER FRAM RAPPORT: Uber legger fram en rapport om sikkerhet for reisende med tjenesten natt til fredag. Foto: REUTERS/Brendan McDermid/File Photo Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tallene er hentet fra en rapport som skyssformidleren selv offentliggjorde torsdag. Rapporten handler om sikkerhet for reisende med tjenesten.

I rundt halvparten av tilfellene er det sjåførene som skal ha blitt utsatt for overgrep.

Uber opplyser ifølge Reuters at 99,9 prosent av tjenestens 2,3 milliarder reiser i 2017 og 2018 forløp uten noen form sikkerhetsproblemer.

Det kommer i tillegg fram i rapporten at det i 2018 ble meldt om ni tilfeller der et fysisk angrep førte til døden. Dette er ti mindre enn i 2017.

Uber opererer i rundt 70 land verden rundt.

Det er første gang selskapet har frigitt slike tall. Bakgrunnen er at konkurrenten Lyft opplever et økende antall klager på reisende som opplever misbruk.

Den amerikanske taxiformidlingstjenesten la ned hovedvirksomheten sin i Norge i 2017, etter å ha vedtatt forelegg for brudd på yrkestransportloven.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer