- UBS i samtaler om Credit Suisse-kjøp

Skal redde ansiktet til den sveitsiske banksektoren, ifølge Financial Times.

I KRISE: Credit Suisse, her fra Luzern. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
I KRISE: Credit Suisse, her fra Luzern. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

UBS, Sveits' største bank, er i samtaler for å kjøpe kriserammede Credit Suisse, melder Financial Times.

I likhet med den stengte amerikanske banken Silicon Valley Bank har Credit Suisse - Sveits' nr. 2-bank - alvorlige likviditetsproblemer.

Krisen ble utløst av at Credit Suisses største eier, Saudi National Bank, gjennom sin styreleder onsdag gjorde det klart at de ikke ville hjelpe den sveitsiske banken med mer kapital. Dette sendte Credit Suisse-aksjen i kjelleren.

Den sveitsiske sentralbanken har imidlertid kommet til unnsetning og godkjent et nødlån på 50 milliarder franc - drøyt 570 milliarder kroner.

Credit Suisse anses likevel å ha en lang vei å gå før tilliten blant kundene er gjenopprettet. Etter at aksjen torsdag fikk et stort løft i kjølvannet av nødlånet, har den fredag sunket med 8 prosent.

Ifølge Financial Times er det de sveitsiske myndighetene som presser på for en sammenslåing av de to storbankene, for å redde ansiktet til landets viktige finanssektor generelt.

Den sveitsiske bankforeningen (SBA) beregnet i 2018 at Sveits' banker sitter på 6,5 billoner dollar (70 billioner kroner) i midler - det utgjør 25 prosent av alle penger som kan flyttes på internasjonalt i verden.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.