Bekreftet:

UBS kjøper Credit Suisse

Sveitsiske myndigheter kunngjør søndag kveld at UBS har kjøpt kriserammede Credit Suisse.

KJØPT OPP: Credit Suisse, her fra Luzern. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
KJØPT OPP: Credit Suisse, her fra Luzern. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den sveitsiske sentralbanken (SNB) bekrefter at Sveits' største bank UBS kjøper landets nest største - kriserammede Credit Suisse.

Det kommer fram på en pressekonferanse klokka 19.30.

Oppkjøpet ble gjort mulig med støtte fra den sveitsiske regjeringen, det sveitsiske finanstilsynet og sentralbanken, opplyses det.

UBS kjøper Credit Suisse for aksjer verdt 3 milliarder sveitsiske franc - rundt 34,7 milliarder kroner, ifølge UBS.

Betydelig pengestøtte

Sentralbanken understreker på pressekonferansen at betydelige midler stilles til rådighet for å stabilisere markedet. De garanterer for 9 milliarder sveitsiske franc (rundt 105 milliarder norske kroner), skriver NTB.

SNB tilbyr også bankene ekstra likviditet med lån på opp til 100 milliarder sveitserfranc, ifølge Reuters. Det er cirka 1155 milliarder kroner.

- Enorme skader

- Risikoen for staten, skattebetalerne og for global finansiell stabilitet er lavere enn i noe annet scenario, sier Sveits' finansminister, Karin Keller-Sutter, ifølge Reuters.

- En konkurs i en globalt viktig bank ville skapt ville ha skapt uopprettelige konsekvenser for de globale finansmarkedene, legger finansministeren til.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer