FT:

UBS vil kjøpe kriserammet bank

UBS skal ha godtatt å kjøpe kriserammede Credit Suisse for mer enn 2 milliarder dollar. Avtalen skal angivelig signeres søndag kveld.

I KRISE: Credit Suisse, her fra Luzern. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
I KRISE: Credit Suisse, her fra Luzern. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Financial Times skriver at UBS, Sveits' største bank, har godtatt å kjøpe kriserammede Credit Suisse for over 2 milliarder dollar. Det tilsvarer cirka 21 milliarder norske kroner.

Det er over en dobling av det opprinnelige budet på 1 milliard dollar.

UBS skal betale 0,5 sveitserfranc per aksje, noe som er vesentlig lavere enn aksjen ble handlet for ved børsens stengetid fredag.

Avtalen skal signeres søndag kveld, ifølge kilder tett på prosessen.

Oppkjøpet er ikke bekreftet. Credit Suisse og UBS vil ikke kommentere meldingen overfor Reuters.

Problemer

Det har pågått intens jobbing for å redde den 167 år-gamle banken, som er en av 30 globale banker som anses som systemviktig, skriver Reuters.

I likhet med den stengte amerikanske banken Silicon Valley Bank har Credit Suisse - Sveits' nr. 2-bank - alvorlige likviditetsproblemer.

Krisen ble utløst av at Credit Suisses største eier, Saudi National Bank, gjennom sin styreleder onsdag gjorde det klart at de ikke ville hjelpe den sveitsiske banken med mer kapital. Dette sendte Credit Suisse-aksjen i kjelleren.

- Lovendring

Det har pågått intens jobbing for å redde den 167 år-gamle banken, etter en brutal uke som har vært rystet av turbulens.

Sveits forventes å endre loven i landet for å kunne omgå en aksjonæravstemning om oppkjøpet, ifølge FT. Vanligvis gis aksjonærene seks uker til å vurdere saken, før det avholdes en avstemning.

Avtalen møter allerede motstand. Blant annet fra Vincent Kaufmann, administrerende direktør i Ethos Foundation. Selskapet representerer sveitsiske pensjonsfond, som eier mellom 3 og 5 prosent av Credit Suisse og UBS.

Han sier til FT at grepet om å omgå en aksjonæravstemning om avtalen er dårlig selskapsstyring.

- Jeg kan ikke tro at våre medlemmer og UBS-aksjonærer vil bli fornøyd med dette, sier han.

Saken oppdateres.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer