FT:

UBS vil kjøpe kriserammet bank

UBS skal ha godtatt å kjøpe kriserammede Credit Suisse for mer enn 2 milliarder dollar. Avtalen skal angivelig signeres søndag kveld.

I KRISE: Credit Suisse, her fra Luzern. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
I KRISE: Credit Suisse, her fra Luzern. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Financial Times skriver at UBS, Sveits' største bank, har godtatt å kjøpe kriserammede Credit Suisse for over 2 milliarder dollar. Det tilsvarer cirka 21 milliarder norske kroner.

Det er over en dobling av det opprinnelige budet på 1 milliard dollar.

UBS skal betale 0,5 sveitserfranc per aksje, noe som er vesentlig lavere enn aksjen ble handlet for ved børsens stengetid fredag.

Avtalen skal signeres søndag kveld, ifølge kilder tett på prosessen.

Oppkjøpet er ikke bekreftet. Credit Suisse og UBS vil ikke kommentere meldingen overfor Reuters.

Problemer

Det har pågått intens jobbing for å redde den 167 år-gamle banken, som er en av 30 globale banker som anses som systemviktig, skriver Reuters.

I likhet med den stengte amerikanske banken Silicon Valley Bank har Credit Suisse - Sveits' nr. 2-bank - alvorlige likviditetsproblemer.

Krisen ble utløst av at Credit Suisses største eier, Saudi National Bank, gjennom sin styreleder onsdag gjorde det klart at de ikke ville hjelpe den sveitsiske banken med mer kapital. Dette sendte Credit Suisse-aksjen i kjelleren.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer