Strømkrisa:

Uenig med partitoppene: - Hjelper lite

Regjeringens Ap-ministre har flere ganger understreket at utenlandskablene jevnt over har tjent Norge godt. Hos tidligere Ap-nestleder Hadia Tajik er tonen en annen i møte med skyhøye strømpriser.

GLAD FOR TILTAK: Hadia Tajik er glad for EUs initiativ om å se på tiltak for å få bukt med de skyhøye strømprisene, og mener Norge må være på ballen her. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet

GLAD FOR TILTAK: Hadia Tajik er glad for EUs initiativ om å se på tiltak for å få bukt med de skyhøye strømprisene, og mener Norge må være på ballen her. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet

Vis mer
Publisert

- Det hjelper fint lite å si til de som sliter med strømregninga i dag at markedet har tjent oss godt tidligere, for dette markedet har tydeligvis ikke vært rigget for en situasjon med så usikker energiforsyning i hele Europa, sier tidligere statsråd og Ap-nestleder Hadia Tajik (Ap) til Dagbladet.

I debatten om strømpriser og hvorvidt utenlandskablene til Europa har skylda for de skyhøye strømprisene i Sør-Norge, har regjeringen flere ganger uttrykt at kablene jevnt over har tjent Norge vel.

- Det blir for lettvint å konkludere med at markedet ikke fungerer på bakgrunn av den situasjonen vi står i nå, har olje- og energiminister Terje Lien Aasland (Ap) tidligere uttalt til NRK.

Også statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) flere ganger gitt uttrykk for det samme.

Hos Tajik er imidlertid tonen en annen.

Glad for EUs signaler

Mens regjeringen er travelt opptatt med budsjettkonferanse, møtte tidligere statsråd og Ap-nestleder Hadia Tajik opp i NRKs Politisk kvarter for å diskutere strømprisene.

Til Dagbladet utdyper hun noe av dette.

- Dette markedet har tydeligvis ikke vært rigget for en situasjon med så usikker energiforsyning i hele Europa. Derfor ønsker jeg signalene fra EU og Ursula von der Leyen velkommen, når hun sier at de både vil se på kortsiktige avbøtende tiltak, og mer langsiktige strukturelle reformer for kraftmarkedet, sier Tajik til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer