Reiseselskap fortviler:

- Ufattelig trist

Beatriz Rivera, kommunikasjonssjef i reiseselskapet Apollo, trygler SAS og SAS-pilotene til å komme til enighet i streiken. Reiseselskapet har 25 000 skandinaver som kan bli berørt av streiken i helga.

TRIST: Beatriz Rivera, kommunikasjonssjef i reiseselskapet Apollo, mener det er trist at det er flere som ikke kommer seg på ferie som følge av SAS-streiken. Foto: Shad Madian / Dagbladet
TRIST: Beatriz Rivera, kommunikasjonssjef i reiseselskapet Apollo, mener det er trist at det er flere som ikke kommer seg på ferie som følge av SAS-streiken. Foto: Shad Madian / Dagbladet Vis mer
Publisert

- Denne streiken kunne ikke ha kommet på et dårligere tidspunkt. Nå er alle flyene er fulle.

Det sier Beatriz Rivera, kommunikasjonssjef i Apollo Reiser, til Dagbladet.

Natt til torsdag ble SAS- streiken ytterligere utvidet, da 200 flyteknikere gikk i sympatistreik med de over 1000 SAS-pilotene som allerede er i streik.

Når flyteknikerne til flyselskapet også er i streik blir det derfor vanskelig å leve opp til kravet om at alle fly skal ha en teknisk sjekk hvert tredje døgn.

Til Danmarks Radio sier imidlertid kommunikasjonssjef i SAS, Alexandra Lindgren Kaoukji, at de har en løsning klar på at flyteknikerne i Skandinavia utgår.

De vil nemlig bruke flyteknikere på andre flyplasser rundt i Europa til å få gjennomført de tekniske sjekkene, opplyser Kaoukji til mediet.

I alt vurderer Apollo at rundt 25.000 av deres kunder kan bli berørt av SAS-streiken.

Sender 100 fly

For Apollo har det vært stor usikkerhet knyttet til om deres kunder blir strandet på feriedestinasjonene.

25 000 av Apollo Reiser sine kunder risikerer å bli rammet av streiken, og 7000 nordmenn står i fare for å ende opp som streikefast.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.