Reiseselskap fortviler:

- Ufattelig trist

Beatriz Rivera, kommunikasjonssjef i reiseselskapet Apollo, trygler SAS og SAS-pilotene til å komme til enighet i streiken. Reiseselskapet har 25 000 skandinaver som kan bli berørt av streiken i helga.

TRIST: Beatriz Rivera, kommunikasjonssjef i reiseselskapet Apollo, mener det er trist at det er flere som ikke kommer seg på ferie som følge av SAS-streiken. Foto: Shad Madian / Dagbladet
TRIST: Beatriz Rivera, kommunikasjonssjef i reiseselskapet Apollo, mener det er trist at det er flere som ikke kommer seg på ferie som følge av SAS-streiken. Foto: Shad Madian / Dagbladet Vis mer
Publisert

- Denne streiken kunne ikke ha kommet på et dårligere tidspunkt. Nå er alle flyene er fulle.

Det sier Beatriz Rivera, kommunikasjonssjef i Apollo Reiser, til Dagbladet.

Natt til torsdag ble SAS- streiken ytterligere utvidet, da 200 flyteknikere gikk i sympatistreik med de over 1000 SAS-pilotene som allerede er i streik.

Når flyteknikerne til flyselskapet også er i streik blir det derfor vanskelig å leve opp til kravet om at alle fly skal ha en teknisk sjekk hvert tredje døgn.

Til Danmarks Radio sier imidlertid kommunikasjonssjef i SAS, Alexandra Lindgren Kaoukji, at de har en løsning klar på at flyteknikerne i Skandinavia utgår.

De vil nemlig bruke flyteknikere på andre flyplasser rundt i Europa til å få gjennomført de tekniske sjekkene, opplyser Kaoukji til mediet.

I alt vurderer Apollo at rundt 25.000 av deres kunder kan bli berørt av SAS-streiken.

Sender 100 fly

For Apollo har det vært stor usikkerhet knyttet til om deres kunder blir strandet på feriedestinasjonene.

25 000 av Apollo Reiser sine kunder risikerer å bli rammet av streiken, og 7000 nordmenn står i fare for å ende opp som streikefast.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer