Nille-sjefen reagerer:

- Uforståelig at vi må holde stengt

Sjefen for Nille, Kjersti Hobøl, skjønner ikke hvorfor butikker som Nille må holde stengt i Oslo og Viken når det kryr av mennesker på kjøpesentrene.

UFORSTÅELIG: Sjefen i Nille, Kjersti Hobøl, reagerer på at andre butikker på kjøpesenteret kan holde åpent, når Nille ikke kan. - Det virker uforståelig og urimelig, sier Nille-sjefen. Foto: Cornelius Poppe / NTB
UFORSTÅELIG: Sjefen i Nille, Kjersti Hobøl, reagerer på at andre butikker på kjøpesenteret kan holde åpent, når Nille ikke kan. - Det virker uforståelig og urimelig, sier Nille-sjefen. Foto: Cornelius Poppe / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Retail er jo arbeidsplass for mange. Det virker uforståelig og urimelig at vi må holde stengt når eksempelvis blomsterbutikker kan holde åpent. Jeg har selvfølgelig full forståelse for at matbutikker og apoteker kan holde åpent. Folk må jo ha mat og medisiner, sier Nille-sjef Kjersti Hobøl til Dagbladet.

Ifølge Hobøl framstår smittetiltakene urimelige ovenfor hennes bransje. Spesielt i Hovedstaden og i Viken.

Det var Nettavisen som først omtalte saken.

Nille har nå 95 stengte butikker, og cirka 600 permitterte ansatte. De fleste lukkede Nille-butikkene er i Oslo og Viken. Likevel er det fortsatt mange andre butikker som har holdt åpent på kjøpesentre i Viken.

I forrige uke fikk blomsterbutikker på under 250 kvadratmeter lov til å åpne, fordi det er ferskvare. Også andre butikker som matbutikker, apotek, frisører og Vinmonopolet på sentrene har kunne holde åpent så godt som hele perioden.

- Kryr av mennesker

Nå oppheves tiltakene i Viken, og erstattes av mer differensierte tiltak. Det betyr at enkelte kommuner kommer til å lette på tiltakene, mens andre fortsetter som før.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer