Ukjent for foreldre: 11 Gnist-barnehager solgt til Australia-fond

11 barnehageeiendommer i Gnist-kjeden er i det stille solgt til et australskeid selskap - for så å leies tilbake til Gnist Barnehager.

UKJENT SALG, UKJENT SUM: Gnist Bjørkavåg er en av de 11 eiendommene som Gnist Barnehager i all stillhet har solgt til et australskeid selskap for en ukjent sum - for så å leie dem tilbake. Foto: Fridgeir Walderhaug
UKJENT SALG, UKJENT SUM: Gnist Bjørkavåg er en av de 11 eiendommene som Gnist Barnehager i all stillhet har solgt til et australskeid selskap for en ukjent sum - for så å leie dem tilbake. Foto: Fridgeir Walderhaug Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

ÅLESUND/OSLO (Dagbladet):

Selv om salget skjedde for tre uker siden - for en hemmelig sum i mangemillionklassen - har nesten ingen i Norge hørt om det. Ikke engang foreldrene.

Salget var ukjent for Lise Sætre Valø (35) da Dagbladet kontaktet henne mandag. Hun har en sønn i en Gnist-barnehage i Ålesund-området som omfattes av salget.

- Spennende, synes Valø når hun får tenkt over saken.

Hemmelig salgssum

Kjøperen er australsk-eide Pioneer Public Properties as. Etter salget leies de elleve eiendommene tilbake til Gnist Barnehager, som fortsatt står for barnehagedriften.

Verken selger eller kjøper vil oppgi prisen for eiendommene som er solgt og leies tilbake.

Det er likevel ingen tvil om at selgeren Gnist Barnehager får mye penger:

Av eiendeler på 923 millioner kroner utgjorde eiendom hele 711 millioner kroner i Gnist-konsernets 2018-regnskap.

Gnist Barnehager fikk mye omtale i fjor, da Dagens Næringsliv skrev at ekteparet Bjørn og Kjersti Grønmyr i 2018 tjente 356 millioner kroner på å selge 80 prosent av selskapet til det svenske oppkjøpsfondet Altor.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer