Ukjent utfordrer: - Veldig sterk

To av søkerne til jobben som ny sentralbanksjef har fått CV-en vist fram på NRK. Men en tredje søker kan slå ut både Ida Wolden Bache og Jens Stoltenberg.

UTFORDRER: Jacob Bjorheim (i midten) har dukket opp som en aktuell utfordrer til duellantene Ida Wolden Bache og Jens Stoltenberg om å bli ny sentralbanksjef. Foto: Ole Berg-Rusten/NTB, Julien Marius Ordan/Cern og John Thys/AFP
UTFORDRER: Jacob Bjorheim (i midten) har dukket opp som en aktuell utfordrer til duellantene Ida Wolden Bache og Jens Stoltenberg om å bli ny sentralbanksjef. Foto: Ole Berg-Rusten/NTB, Julien Marius Ordan/Cern og John Thys/AFP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Midt i innspurten av det som så langt har framstått som en duell om hvem som blir ny sjef i Norges Bank, boblet et tredje navn fra søkerlista opp til offentligheten.

For der, blant en rørlegger, en baker, studenter og pensjonister, finnes det ytterligere en kandidat med imponerende CV og høyst relevant utdanning og yrkeserfaring.

Finansdepartementets kommunikasjonssjef Therese Riiser bekrefter overfor Børsen at det finnes aktuelle kandidater ut over visesentralbanksjef Ida Wolden Bache og Natos generalsekretær og tidligere statsminister Jens Stoltenberg.

- Sterk og kompetent

Finansdepartementet vil ikke kaste lys over hvilke andre søkere som er i vinden, men mye tyder på at Jacob Bjorheim (62) er blant søkerne som Riiser setter i kategorien «aktuelle kandidater».

Bjorheims navn ble først trukket fram av Nettavisens sjefredaktør Gunnar Stavrum i en kommentar før helgen, og deretter omtalt i NRKs Politisk kvarter mandag.

Den ukjente nordmannen Jacob Bjorheim kan blant annet skilte med tung erfaring fra internasjonal sentralbankvirksomhet og fondsforvaltning.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer