Ukjente milliardærsøstre i hardt vær

De styrer selskapene som gjør familien deres til Sveriges nest rikeste, men likevel vet få svensker hvem Märta og Sofia Schörling er. Nå er de i hardt vær etter avsløringer i pressen.

I HARDT VÆR: Märta Schörling Andreén (nr.2 fra høyre) snakker her med kronprinsesse Victoria under bryllupet til deres felles venn Loiuse Gottliebs i 2018. Til venstre er deres respektive ektemenn, prins Daniel og Linus Andréen. Foto: CAROLINA BYRMO / Aftonbladet / IBL Bildbyrå / NTB scanpix
I HARDT VÆR: Märta Schörling Andreén (nr.2 fra høyre) snakker her med kronprinsesse Victoria under bryllupet til deres felles venn Loiuse Gottliebs i 2018. Til venstre er deres respektive ektemenn, prins Daniel og Linus Andréen. Foto: CAROLINA BYRMO / Aftonbladet / IBL Bildbyrå / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Dypt inne i Indonesias regnskog, i det som egentlig skulle vært et naturreservat, er det anlagt en stor palmeoljeplantasje.

Dit har svenske Expressen dratt, og avdekket at det utvinnes palmeolje, på ulovlig vis, i den indonesiske regnskogen.

Den ulovlige palmeoljen har de sporet helt tilbake til Sverige, og de mener de kan knytte den til det svenske selskapet AAK.

Milliardærsøstre

Hovedeieren i selskapet er Sveriges nest rikeste familie, med milliardærsøstrene Märta (35) og Sofia (41) Schörling, via selskapet Melker Schörling AB, i spissen. De forteller Børsen at de ikke deler Expressens «oppfatning».

Selskapet produserer vegetabilske oljer, har over 3000 ansatte og kontor i flere enn 25 land. De omsetter årlig for flere milliarder.

Selv om de største eierne, søstrene Schörling, er ukjent også for svensker flest, så tilhører de på alle måter den svenske eliten.

Deres far, Melker Schörling, er en av Sveriges dyktigste forretningsmenn. På 80-tallet ble han rekruttert av greve Gustaf Douglas - også han mangemilliardær - til det da nederlagsdømte selskapet Securitas, skriver Expressen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer